ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη: «Να παρέμβει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας»

77

Έντονη ενόχληση στην Κουμουνδούρου από τις δηλώσεις και τα σχόλια του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Εμείς περιμενουμε απο τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική διωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή Ομαδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικο προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη

Εμείς θεωρούνε ότι ειναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που ειχε κάνει ο Αμβρόσιος!

Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.


Πηγή