ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητά «σανίδα» στη Θεσσαλία μετά τις χαμηλές «πτήσεις»

29

Σε μία περιφέρεια με μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα δίνει έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλες του τις δυνάμεις στη μάχη της Θεσσαλίας αναμένεται να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τον Δημήτρη Κουρέτα κόντρα στον Κώστα Αγοραστό, αλλά και με την ελπίδα ότι θα «σπάσει» το απόλυτο της Νέας Δημοκρατίας σε μια περιφέρεια με μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα.

Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου δεν είχαν υψηλές προσδοκίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είχαν, όμως, την ελπίδα ότι θα κατάφερναν σε τουλάχιστον τρεις περιφέρειες να βρίσκεται στον δεύτερο γύρο υποψήφιος τον οποίο στήριξαν. Το ίδιο ισχύει και για τους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας, κάτι που δεν κατάφεραν να πετύχουν.

Η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των -μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού- στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ναι μεν δεν αποτελεί αποτυχία της νέας ηγεσίας και προσωπικά του Στέφανου Κασσελάκη, το αποτέλεσμα της κάλπης, όμως είναι ένα σαφές «καμπανάκι» για το μέλλον.

Αναζητά «σανίδα» στη Θεσσαλία

Σε γενικές, πάντως, γραμμές, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι όπου ενεπλάκη έστω και λίγο ο νέος πρόεδρος τους, τα πράγματα πήγαν καλύτερα του αναμενομένου. Υπογραμμίζουν ότι ο -τέταρτος δημοσκοπικά- Γιώργος Ιωακειμίδης, που στερούνταν αναγνωρισιμότητας, κατάφερε να βγει δεύτερος στην Αττική.

Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, που θα έχει την ευκαιρία την επόμενη Κυριακή να επικρατήσει του Κώστα Αγοραστού. Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, μια επικράτηση του -από κοινού με το ΠΑΣΟΚ- υποψηφίου περιφερειάρχη που στηρίζουν, θα αποτελέσει ένα ηχηρό μήνυμα της χτυπημένης από την κακοκαιρία «Daniel», Θεσσαλίας.

Παράλληλα, όμως, θα καταφέρει να σπάσει και το απόλυτο «γαλάζιο» στον εκλογικό χάρτη, κάτι που θα σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο του 13 στα 13. Όλα, λοιπόν, δείχνουν, ότι εκεί θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» αυτής της αναμέτρησης και πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στην περιοχή.

«Γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ

Είναι, επίσης, προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει «γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ. Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βρέθηκαν στον δεύτερο γύρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες επικράτησαν (…)Είναι και ο Χάρης Δούκας στην Αθήνα. Ολοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα κατά του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος παρά τα πέντε χρόνια στην εξουσία έχασε ποσοστά», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια, πάντως, στιγμή, απέφυγε να πει το τι θα κάνει στην Πάτρα, εκεί όπου ο κομμουνιστής δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε το 41% και στον δεύτερο γύρο θα έχει ως αντίπαλο τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή