Όταν ο Κασσελάκης καλούσε τους φιλελεύθερους να ψηφίσουν Μητσοτάκη και «στόλιζε» τον Τσίπρα

27

Χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του κατά τον πρώτο χρόνο της κυβερνητικής του θητεία.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει άρθρο που έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, το 2015, παραμονή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, όταν και καλούσε τους οπαδούς της φιλελεύθερης παράταξης να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική του κατά τον πρώτο χρόνο της κυβερνητικής του θητεία.

Όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς παρουσίαζε την έρευνα του στην Εφημερίδα των Συντακτών, για τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσα από τα δικά του γραπτά και αποκάλυπτε τη φιλελεύθερη και καθόλου αριστερή πολιτική του ταυτότητα, δέχθηκε την οργή των «κασσελακίστας» και των τρολς του διαδικτύου που στηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, αντιμετώπισε πιο ψύχραιμα από τους οπαδούς του το ρεπορτάζ, αν και η απάντηση του δεν ήταν ιδιαιτέρως πειστική.

«Δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε. Πείτε, ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στην δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο», είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS FM.

Μάλιστα, είχε προσθέσει πως «παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας. Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη».

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ανασύρθηκε από το διαδίκτυο και τον Εθνικό Κήρυκα, ένα άρθρο που είχε γράψει στις 17.12.2015 ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλαδή την παραμονή της εσωκομματικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία, μέσω της οποίας καλούσε τους νέους και τους πολίτες φιλελεύθερων φρονημάτων, να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Γι’αυτό το λόγο απευθύνω μία παράκληση προς όσους, αντίθετα με τη γενιά μου στο εξωτερικό, έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο μέλλον της πατρίδας μας μέσω των εκλογών της φιλελεύθερης παράταξης, να το κάνουν. Κοιτάξτε λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια και δώστε στον Κυριάκο μία απροκατάληπτη αξιολόγηση. Δε θα είστε λίγοι που θα τον προσκαλέσετε όπως και εγώ να είναι συνοδηγός στην καθημερινότητά σας», έγραφε ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί θα ψήφιζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη – The National Herald GR

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πριν από μερικές μέρες επέστρεψα στη Νέα Υόρκη από τη Σανγκάη, όπου πέρασα περίπου μία εβδομάδα για ε…


Μάλιστα, τα όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης εκείνες τις ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την προεκλογική του καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν και οι απαξιωματικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος Στέφανος Κασσελάκης, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο άρθρο. «Έχοντας δει έμπρακτα την έκβαση και τις επιπτώσεις της σχεδόν δωδεκάμηνης δημαγωγίας του κ. Τσίπρα, πολλοί από εμάς κοιτούν αναγκαστικά προς τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή