Κοντογεώργης: Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

28

Τι απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια 

Με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, o Θανάσης Κοντογεώργης, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην ιστορική μεταρρύθμιση για την Παιδεία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. «Μέσα στο Γενάρη θα έχουμε εξελίξεις, όσον αφορά τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Ο στόχος είναι αυτός, υπάρχει και έχει γίνει συστηματική δουλειά. Προφανώς εδώ υπάρχει και ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά καθιστούσε τη χώρα μας εθνική εξαίρεση στο ζήτημα αυτό, δηλαδή του κρατικού μονοπωλίου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και επίσης παρατηρείτε και τεράστια αιμορραγία τόσο με τους Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού όσο και με το ακαδημαϊκό προσωπικό της διασποράς (…) Πρόκειται για μια σημειακή, κομβική μεταρρύθμιση και θεωρώ λοιπόν, ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη πλέον στο να ακούσει και θα έλεγα ότι υπάρχει μια αποδοχή αλλά και παραγωγικοί λόγοι που προχωράμε σε αυτή την αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη βεβήλωση της ροζ σημαίας στο ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη ο ίδιος είπε: «Σε ένα δημόσιο κτήριο, το οποίο ανήκει στο στενό πυρήνα του κράτους, ειδικά ως προς τα σύμβολα που έχουν να κάνουν, όπως είναι η σημαία, θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική μεταχείριση και ένα πλαίσιο. Αυτό δεν έχει να κάνει βέβαια ούτε με την ελευθερία της τέχνης, ούτε με καμία απόπειρα λογοκρισίας. Όμως, αυτό το οποίο πραγματευόταν το συγκεκριμένο έργο τέχνης, όπως αυτό αποτυπώθηκε, έχει να κάνει με την έμφαση που δίνει αυτή η κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν την κοινωνική συμπερίληψη, την κοινωνική ένταξη και σε θέματα κοινωνικά, όπως είναι η ενδο-οικογενειακή βία. Διότι, μην ξεχνάτε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ασχοληθεί πολύ με το ζήτημα αυτό».


Πηγή