Η «αξιολόγηση» Κασσελάκη στις Σπέτσες προκαλεί εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ

22

Το «δάνειο» που φέρεται να έδωσε και η πολυήμερη απουσία του από την Ελλάδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση και όλα δείχνουν ότι στην Κεντρική Επιτροπή του επόμενου Σαββατοκύριακου, θα υπάρξει σκληρή κριτική για αυτές τις κινήσεις του.

«Πυρ και μανία» με τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλά από τα κορυφαία στελέχη και βουλευτές του κόμματος, που πιστεύουν ότι η τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, που προετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, αποτελεί το «κερασάκι στη τούρτα» μιας σειράς άστοχων και επιπόλαιων επιλογών του.

Το «δάνειο» που φέρεται να έδωσε και η πολυήμερη απουσία του από την Ελλάδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση και όλα δείχνουν ότι στην Κεντρική Επιτροπή του επόμενου Σαββατοκύριακου, θα υπάρξει σκληρή κριτική για αυτές τις κινήσεις του.

Στα χνάρια του Έβερτ

Ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, την εποχή που ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του, εκτός Αθηνών. Μία στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αλεξανδρούπολη. Ονόμαζε, μάλιστα, τους βουλευτές του ως την «Κοινοβουλευτική Ομάδα των ελικοπτέρων», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι θα είναι πανταχού παρόντες.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Στέφανος Κασσελάκης «ζήλεψε» τη δόξα του Έβερτ. Όμως, δεν αντέγραψε το αποκεντρωμένο μοντέλο με την καθιερωμένη συνεδρίαση του οργάνου, αλλά επέλεξε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό, στον οποίο διατηρεί εξοχικό, προκειμένου επί τρεις ημέρες να συζητήσει με τους βουλευτές μου, θυμίζοντας CEO πολυεθνικής και όχι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τα μέλη της Κ.Ο.

«Αν η πρόσκληση αφορούσε, πχ, την Καρδίτσα ή γενικά τη Θεσσαλία, ακόμα και στο Πήλιο να πραγματοποιούνταν, θα είχε νόημα και θα ήταν ένα σοβαρό πολιτικό γεγονός», είπε στο Newsbomb.gr, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παγωμάρα» στους βουλευτές

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν από τη Θεοδώρα Τζάκρη το email, μέσω του οποίου τους καλούσε -για λογαριασμό του προέδρου του κόμματος- στις Σπέτσες, με σκοπό να συζητήσουν επί τρεις ημέρες, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αυτής καθ’ αυτής, το περιεχόμενο της και ο προστακτικός τόνος της, όπως φέρεται να σημείωσε η Έλενα Ακρίτα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έκανε αρκετούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για φάρσα. Πως, άλλωστε, να λάβουν στα σοβαρά μια πρόσκληση που τους ζητούσε προτάσεις και παρουσιάσεις σε power point, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο;

«Θα πάμε για να μας εξετάσει ο CEO», ανέφερε ένα πολύπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Σε γενικές γραμμές, όσοι δεν το πήραν στην πλάκα, εμφανίστηκαν προβληματισμένοι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Και ο λόγος είναι η corporate λογική που επιχειρεί να εντρυφήσει στο κόμμα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πάντως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν και ακόμα έναν λόγο να είναι ανήσυχοι. Η τριήμερη συνεδρίαση στις Σπέτσες, συμπίπτει με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πολλών συλλόγων και ομάδων, στις οποίες συνηθίζουν να παρευρίσκονται.

Η έδρα της Ά Πειραιά

Η έκταση που πήρε το θέμα την παραμονή της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, προκάλεσε ανησυχία στην Κουμουνδούρου.

Έτσι, συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την επιλογή του νησιού του Αργοσαρωνικού, σημείωσαν ότι η επιλογή ήταν καθαρά πολιτική και σχετίζεται με την πρόθεση του αρχηγού τους να διεκδικήσει την έδρα της Ά Πειραιά, στις επόμενες εκλογές.

Την έδρα, δηλαδή, που κράτησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας…

«Ξύπνησε» ο Πολάκης μέσα του

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σαφές ότι ενοχλήθηκε από την αποκάλυψη της τριήμερης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιάζει.

Με ύφος που θύμιζε έντονα τον πολιτικό του μέντορα, Παύλο Πολάκη, επέλεξε να επιτεθεί στα Μέσα Ενημέρωσης, με στόχο -προφανώς- να τα ακούσουν οι βουλευτές του κόμματος, που ήδη αντιδρούν στην πρωτότυπη πρωτοβουλία του.


Πηγή