Μητσοτάκης: Διορθώνουμε στρεβλές εμπορικές πρακτικές – Προτεραιότητα η προστασία του καταναλωτή

20

Σε νέα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Τη διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών και την προστασία του καταναλωτή προτάσσει η κυβέρνηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

«Τα νέα μέτρα έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί επί πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά και οι οποίες δυστυχώς έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης. Και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό προφανώς είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Η μάχη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι μια μάχη διαρκής και στη μάχη αυτή αξιοποιούνται διαρκώς νέα εργαλεία πολιτικής μέχρι να καταλάβουν όλοι και ειδικά οι πολυεθνικές εταιρείες ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία» και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, επισήμανε: «Οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οπωροκηπευτικά».

Στην εξειδίκευση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας θα προχωρήσει μέσα στην ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με αναλυτική παρουσίαση.


Πηγή