Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το εξωτερικό

25

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για εξορμήσεις για να ενημερώσει σχετικά με την επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών.

Προς το τέλος Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το εξωτερικό. Στις 24 Ιανουαρίου, με τον αέρα στα πανιά που θα του δώσει η ψήφιση της επιστολικής ψήφου από τη Βουλή, αναμένεται να βρεθεί στις ΗΠΑ και θα επισκεφθεί τόσο τη Νέα Υόρκη όσο και το Σικάγο, πόλεις με ισχυρότατο το στοιχείο της ελληνικής ομογένειας, όπως έχει μεταδώσει το Newsbomb.gr από τις 2 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως στο Μεγάλο Μήλο έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον και συζήτηση σε επενδυτικό φόροουμ.

Την 1η Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα «κλειδώσει» το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο ενός φόρουμ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών και δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται ο κ. Μητσοτάκης να βρεθεί στο Μόναχο για τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια με φόντο και τις ανοιχτές προκλήσεις που έχουν δημιουργήσει τα πολεμικά μέτωπα, ιδίως εκείνο στη Μέση Ανατολή. Οι πληροφορίες θέλουν πάντως τον πρωθυπουργό μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους να πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία. Ακόμη ένα ταξίδι το οποίο θα έχει στην προμετωπίδα του την ενημέρωση για την επιστολική ψήφο, η οποία λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2023 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Η ψήφισή του προγραμματίζεται να γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

Την άνοιξη μάλιστα, ενδεχομένως τον Απρίλιο, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και την Άγκυρα. Ένα ραντεβού που κλείστηκε μετά την πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.


Πηγή