«Πονοκέφαλος» στην Κουμουνδούρου από την «πλατφόρμα Τεμπονέρα» και τις κινήσεις Χαρίτση

35

Την Τετάρτη το πρωί, την επικαιρότητα γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονοπώλησε η δημοσίευση του κειμένου-συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο, που κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Προβληματισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απώλεια της πρωτοβουλίας των κινήσεων στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, καθώς η μεν Νέα Αριστερά οργανώνεται σταδιακά σε κόμμα και εστιάζει σε θέματα που η Κουμουνδούρου αδυνατεί να παρακολουθήσει, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο η «πλατφόρμα Τεμπονέρα» βρίσκει ευήκοα ώτα.

Την Τετάρτη το πρωί, την επικαιρότητα γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μονοπώλησε η δημοσίευση του κειμένου-συμβολή στον προσυνεδριακό διάλογο, που κατέθεσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κείμενο-μανιφέστο του νεαρού κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιάζει στην ανασυγκρότηση ολόκληρης της προοδευτικής παράταξης.

Είτε κάποιος συμφωνεί είτε κάποιος διαφωνεί, η αλήθεια είναι ότι επανέφερε την Κουμουνδούρου σε πολιτικά πλαίσια – όπως, άλλωστε, συνέβη και με το κείμενο των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλου – τα οποία τόσο είχαν λείψει σε αυτή την περίοδο του εσωκομματικού κλυδωνισμού, που ακολούθησε τη διπλή εκλογική ήττα, του περσινού καλοκαιριού.

Όπως και να έχει, αρκετά στελέχη της βάσης – και όχι μόνο – παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις θέσεις του Διονύση Τεμπονέρα – δηλαδή του στελέχους που είδε τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκείνο τον κύκλο επαφών που πραγματοποίησε προσπαθώντας να αποτρέψει την έξοδο των -τότε- «6+6» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Απουσιάζει στην Αριστερά

Την ίδια στιγμή, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη δεν προβληματίζεται μόνο από τη δυναμική που αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ανισορροπία στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου προκαλεί και η κινητικότητα της Νέας Αριστεράς, η οποία δείχνει να παίρνει ξεκάθαρο «κεφάλι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που ο κόσμος της Αριστεράς δείχνει μεγάλη ευαισθησία.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη, από τη συγκέντρωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα. Ειδικά από τη στιγμή που στην εκδήλωση βρέθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης – συνοδευόμενος από τη Σία Αναγνωστοπούλου – και η δημοτική αρχή της Πάτρας – που στηρίζεται από το ΚΚΕ – υπό τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη – που «σάρωσε» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές τον κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ξεχωρίζει και η χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση, με τον παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα,για ομιλία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς στην ελληνική Βουλή.

Και αυτό, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη – η οποία, βέβαια, είναι προτιμότερη από την απαράδεκτη πρώτη ανακοίνωση που είχε βγάλει, όταν ξέσπασε η κρίση.


Πηγή