Δημήτρης Μάντζος: Εκτός προοδευτικής παράταξης ο Κασσελάκης

21

«Αυτό είναι δικαίωμα του. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτήν τη θέση;» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. 

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μάντζος. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο OPEN και τόνισε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης, ενώ τον κατηγορεί πως με τις θέσεις του εργαλοποιεί ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων.

Μάλιστα αναρωτήθηκε «τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτήν τη θέση;».

Ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας «κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα το μελετήσει, όταν έρθει, και θα τοποθετηθεί με τη συνείδηση, τις απόψεις, τις αρχές και τις αξίες του. Για εμάς, όπως είπε και ο Πρόεδρος, σε αυτά τα ζητήματα δεν είναι αναγκαία η κομματική πειθαρχία. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τις αρχές του και τις αξίες του μέσα από τέτοιους μηχανισμούς.

Ούτε χρειάζονται αντιφατικές συμπεριφορές, όπως του κ. Μηταράκη, που λέει ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη αλλά την ίδια στιγμή υπερασπίζεται τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν κάποτε το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορείς να είσαι και με τα δύο».

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωτοφανή, απαράδεκτη και αντιθεσμική συμπεριφορά», εξηγώντας:

«Ο κ. Πρωθυπουργός φοβάται για το κόμμα του, ντρέπεται γι’αυτό, δεν γνωρίζει αν το ελέγχει, και έρχεται να ελέγξει apriori την αντιπολίτευση πολιτικά και ιδεολογικά, καταλογίζοντάς της μάλιστα και εργαλειοποίηση ενός ζητήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ώρα που είναι ο ίδιος που το κάνει. Μιλάμε για πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά.

Δεν μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός, αν του λείπουν βουλευτές, να πιστεύει ότι θα τους βρει κάπου αλλού επειδή συνυπολογίζει τις δικές μας αρχές και αξίες. Θα πρέπει να λύσει πρώτα τα του οίκου τουκαι μετά να δει τι θα κάνει η Βουλή».

«Πόσοι υπουργοί θα το ψηφίσουν; Για ποια κυβερνητική λειτουργία μιλάμε, όταν τα “ρεπό” δεν προσφέρονται μόνο στους βουλευτές αλλά και στους υπουργούς; Η Κυβέρνηση είναι ένα συλλογικό όργανο που συνεδριάζει και αποφασίζει συλλογικά. Έχει νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση; Είναι το ίδιο αξιοπρεπής στάση το “ρεπό” του βουλευτή και του υπουργού και είναι αναξιοπρεπές η αντιπολίτευση να ψηφίζει κατά συνείδηση; Αυτό μας λέει ο κ. Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Δημήτρης Μάντζος εξαπέλυσε, παράλληλα, επίθεση και στον Στέφανο Κασσελάκη ότι «και αυτός μπαίνει στον πειρασμό να εργαλειοποιήσει ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξάλειψης των διακρίσεων, στο οποίο εδώ και χρόνια έχουμε θέση αρχής υπέρ του γάμου ομοφύλων ζευγαριών με όλες τις νομικές συνέπειες για την τεκνοθεσία.

Εγώ σε αυτό εδώ το πάνελ είδα προχθές έναν αρχηγό με υπεύθυνο λόγο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, να μιλά για την ανάγκη συναινέσεων, συνεργειών και να απευθύνει ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Και την επόμενη ημέρα, σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο είδα έναν άλλον αρχηγό με έναν ανερμάτιστο πολιτικό λόγο να επικαλείται τοξικές φήμες από την υπόγα της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν «εκβιαζόμενο» Νίκο Ανδρουλάκη.

Όταν ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πολύ καλά και τις νομικές και πολιτικές ενέργειες, που έχει αναλάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε Ελλάδα και Ευρώπη για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων και του Predator και της ΕΥΠ που ταυτίζονται από το ίδιο κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ο ίδιος άνθρωπος γνωρίζει τι έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν πληγεί από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα και του ιδίου, πλανάται.

Ο κ. Κασσελάκης θέτει από χθες τον εαυτό του εκτός προοδευτικής παράταξης. Είναι δικαίωμα του, είναι ειλικρίνειά του, εκεί ανήκει ήδη. Το ερώτημα είναι:οι ψηφοφόροι, τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από αυτήν τη θέση;».


Πηγή