Εύα Καϊλή για Qatargate: «Μασονία, συγκρούσεις συμφερόντων και απουσία εγγυήσεων στην έρευνα»

22

Η Εύα Καϊλη μίλησε σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης για το σκάνδαλο Qatargate.

Η συνέντευξη της Εύας Καϊλή προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/1) στο ιταλικό κανάλι Rete4.

Αρχικά, η Εύα Καϊλή ανέφερε πως «πιστεύω ότι σε αυτή την έρευνα υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και η αμεροληψία των δικαστών λείπουν εντελώς: διασυνδέσεις δικαστών με μασονία, προέκυψαν συγκρούσεις συμφερόντων, δεν υπήρξαν οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία».

Η Εύα Καϊλή πρόσθεσε μιλώντας στο ιταλικό κανάλι. πως «εδώ υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής. Εγώ θα αποδείξω την αθωότητά μου και θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες που διατυπώνουν εναντίον μου».

«Με πίεσαν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε επίσης πως «για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι η κόρη μου θα ανατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα», προσθέτοντας παράλληλα πως «είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην καρδιά της Ευρώπης».

«Ζήτησα ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και νομίζω ότι είναι σωστό πριν από τις ευρωεκλογές οι πολίτες να μάθουν τι έχει συμβεί» τόνισε η Εύα Καϊλή.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η πολιτικός αναφέρθηκε και στον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος «αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω υποψίας σύγκρουσης συμφερόντων, αφού προέκυψε μια επιχειρηματική σχέση μεταξύ του γιου του και του γιου της ευρωβουλευτή – που προσεγγίστηκε επανειλημμένα για την υπόθεση αλλά δεν ερευνήθηκε – Maria Arena, συνιδιοκτήτες μιας εταιρείας νόμιμης κάνναβης» όπως γράφει το ιταλικό πρακτορείο ANSA -και αναμεταδίδει η ΕΡΤ-, το οποίο υπενθυμίζει επίσης πως πρόσφατα ο ανακριτής «ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο».

«Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που διεξήγαγε όλη την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα του Qatargate» πρόσθεσε η Ελληνίδα πολιτικός.


Πηγή