ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη «καχυποψία» και προβληματισμός για τους εξωκομματικούς «συμβουλάτορες» του Κασσελάκη

21

Σε γενικές γραμμές, ο Παύλος Πολάκης δεν είναι και το πλέον συμπαθές πρόσωπο εντός της αξιωματική αντιπολίτευση.

Με «κινούμενη άμμο» μοιάζει το εσωκομματικό πεδίο στον ΣΥΡΙΖΑ, ενάμιση σχεδόν μήνα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος που θα καθορίσει εν πολλοίς τη φυσιογνωμία του για το επόμενο διάστημα, με την «καχυποψία» να απλώνεται από το ισόγειο, μέχρι τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, αλλά και τους εκτός κόμματος «συμβουλάτορες» του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε γενικές γραμμές, ο Παύλος Πολάκης δεν είναι και το πλέον συμπαθές πρόσωπο εντός της αξιωματική αντιπολίτευση. Όμως, ο τρόπος που επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να του επιτεθεί και μάλιστα σε πανελλήνια ζωντανή μετάδοση, ενόχλησε πολλούς συντρόφους του, που θεωρούν ότι ο χανιώτης βουλευτής φέρθηκε με τον τρόπο που άρμοζε, θέτοντας ενώπιον των οργάνων τους προβληματισμούς του.

Αντίθετα, είναι ενοχλημένοι με το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Και ο λόγος είναι πως πιστεύουν ακράδαντα πως η όλη ιστορία με τον «αψύ» κρητικό μοιάζει με μια απόπειρα ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο, μεν, αλλά εκτός κόμματος, δε, να δημιουργήσουν μια «τεχνητή» κρίση, έτσι ώστε να «ενισχύσουν» το αρχηγικό του προφίλ.

Ακόμα και αν χρειαστεί να βγει στη «σέντρα» το πρόσωπο που θεωρείται ως ο πιστότερος συνεργάτης του προέδρου. Μάλιστα, κάποιοι δείχνουν ακόμα και προς την κατεύθυνση εξωθεσμικών κύκλων που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και οι οποίοι φαίνεται να έχουν μεγάλη επιρροή πάνω του – φωτογραφίζοντας, εμμέσως, πλην σαφώς, καλλιτέχνη με δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα, αυτό το πρόσωπο έβαλε ευθέως κατά της εκπροσώπου Τύπου, Δώρας Αυγέρη, όταν προσπάθησε σε τηλεοπτική της εμφάνιση να ηρεμήσει τα πνεύματα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη «τηλεοπτική» ενημέρωση των βουλευτών, ότι θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δηλαδή σε ένα νομοσχέδιο που κανένας δεν γνωρίζει τι θα περιλαμβάνει και κόντρα σε όλες τις παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι, όμως, μόνο η περίπτωση Πολάκη που δημιουργεί αυτή την «καχυποψία» των κορυφαίων στελεχών, προς την (παρά)ηγετική ομάδα. Έχουν σημειωθεί και άλλες διαρροές που θα μπορούσαν να έχουν γίνει μόνο από εκείνη την πλευρά και οι οποίες πολλές φορές έχουν ως στόχο στελέχη και βουλευτές που στηρίζουν τον πρόεδρο.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωκομματικό πεδίο, ως μια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα και τις αλλαγές που φημολογείται ότι σύντομα θα υπάρξουν στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

Άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος δεν έχει κρύψει ότι θέλει να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, με πρόσωπα που θα προέρχονται από την κοινωνία, τους έλληνες του εξωτερικού και τον χώρο των επιχειρήσεων.


Πηγή