«Μπαράζ» συνεδριάσεων στην κυβέρνηση με κακοκαιρία και μεταναστευτικό στο επίκεντρο των συζητήσεων

37

Σε διάστημα τριών ημερών, θα υπάρξουν ισάριθμες συνεδριάσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά μέλη.

Αύριο (26/09), αναμένεται συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ακολουθεί το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης (27/09) και ο κύκλος των συνεδριάσεων θα «κλείσει» την Πέμπτη (28/09), με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά, το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει αύριο με θέμα την έξαρση των μεταναστευτικών ροών, ενώ, το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στο μεθαυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, στο ΚΥΣΕΑ, κυρίαρχο ζήτημα θα είναι το μεταναστευτικό και θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας, όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία (συνεργασία του Λιμενικού Σώματος των δύο χωρών), καθώς υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης ως προς τις μεταναστευτικές ροές.

Μεθαύριο, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα παρουσιασθούν σημαντικά νομοσχέδια, ενώ λόγω του πλούσιου κυβερνητικού έργου θα συγκληθεί και δεύτερο Υπουργικό Συμβούλιο, στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναμένεται να συζητηθεί το μεταναστευτικό και θα παρουσιασθεί το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Μείωση από επτά στα τρία χρόνια, για δυνατότητα εργασίας των μεταναστών.
  • Διεκδίκηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, για προγράμματα εκπαίδευσης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βασικοί πυλώνες «βελτίωσης της καθημερινότητας», στους οποίους έχει αναφερθεί πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα παρουσιασθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και την αξιοκρατία, του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση με την ενιαία λίστα χειρουργείων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με παρεμβάσεις στους κώδικες για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα συζητηθεί η προαναγγελθείσα από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό, ο οποίος και αναμένεται να εκπέμψει σήμα επανεκκίνησης.


Πηγή