Παύλος Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να κάνω μαθήματα στον Σαμαρά – Η αποχή κοινοβουλευτική στάση

40

Για το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σάλο στη Νέα Δημοκρατία επιχειρώντας να κατευνάσει τους τόνους, μίλησε Παύλος Μαρινάκης.

Να ρίξει περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Ούτε έκανα, ούτε θα μπορούσα να κάνω μαθήματα σε οποιονδήποτε πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι δουλειά μου να κάνω μαθήματα, πόσω μάλλον σε έναν πρώην πρωθυπουργό» δήλωσε ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο ACTION.

Αναφερόμενος στην αποστροφή περί αποχής, είπε πως έχει καθήκον ως εκπρόσωπος να παραθέτει τις λεπτομέρειες της κυβερνητικής πολιτικής και να απαντά όταν τίθεται ένα θέμα για τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση. Σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και επέμεινε πως είναι μια κοινοβουλευτική στάση η αποχή.

Κληθείς να απαντήσει αν είναι τριψήφιος ο αριθμός των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να τοποθετηθεί.

Επισήμανε πως ο μόνος υπουργός που έχει εκφράσει αντιρρήσεις είναι ο Μάκης Βορίδης. Αναφορικά με τις όποιες επιπτώσεις της όποιας καταψήφισης ή αποχής, δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος να το πει αυτός, σημειώνοντας ότι κράτει τη φράση: Όταν ανήκεις σε ένα συλλογικό όργανο οφείλεις να σέβεσαι τις αποφάσεις του.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης ζήτησε την καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση του βουλευτή Λέσβου.

Ακόμη, επέκρινε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι αντί να ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου, κατηγόρησε ανοικτά τον πρωθυπουργό.

ΠΑΣΟΚ: Είναι λυπηρό ο κ. Μαρινάκης να επιλέγει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως τα πολιτικά του διαπιστευτήρια

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε το βράδυ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Μαρινάκη με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος στο οποίο τον κατηγορεί για σκόπιμη διαστρέβλωση της θέσης του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μπροστά στην απέλπιδα προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει από τα εσωκομματικά προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιστρατεύει ψεύδη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Είναι λυπηρό ο κ. Μαρινάκης να επιλέγει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως τα πολιτικά του διαπιστευτήρια».

Ενημερώνει τον κ. Μαρινάκη ότι ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΟΡΕΝ και πριν τοποθετηθεί δημόσια ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι αποτελεί προγραμματική θέση του κόμματος η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και πως η προστασία των συμφερόντων των παιδιών θα είναι γνώμονας για την πτυχή της τεκνοθεσίας.


Πηγή