Χαρίτσης: Η Νεα Αριστερα συνεχιζει με συνέπεια να βρίσκεται εκεί που η κοινωνία έχει ανάγκη

48

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη Θεσσαλία, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη βόρεια Εύβοια. 

Την βόρεια Εύβοια θα επισκεφθεί αύριο Αλέξης Χαρίτσης υλοποιώντας τη δέσμευση του, ότι η Νέα Αριστερά θα βρίσκεται εκεί που η κοινωνία έχει ανάγκη.

Μετά την επίσκεψη στην Θεσσαλία, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Εκεί όπου οι καταστροφικές πυρκαγιές άφησαν πίσω στάχτες, τεράστιες εκτάσεις καμένου δάσους, κατοίκους, παραγωγούς και επαγγελματίες σε απόγνωση.

Η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς και ο πρόεδρος της Κ.Ο. θα βρεθούν στο δάσος των Ροβιών που καταστράφηκε ολοσχερώς, θα μιλήσουν με πολίτες, ελαιουργούς που ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις, ενώ στην Ιστιαία θα συναντήσουν εκπροσώπους μελισσοκόμων και δασεργατών. Ο Αλέξης Χαρίτσης θα συναντήσει επίσης ανθρώπους του συνεταιρισμού συκοπαραγωγών στον Ταξιάρχη ενώ θα επισκεφθεί και το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στην Λίμνη Ευβοίας.

Η Νέα Αριστερά συνεχίζει με συνέπεια και με σοβαρότητα να βρίσκεται εκεί που οι πολίτες χρειάζονται στήριξη και ορατότητα. Όπως στην Θεσσαλία, έτσι και στην Βόρεια Εύβοια η κλιματική κρίση έχει δείξει ότι είναι εδώ, αμείλικτη και καταστροφική. Με πολυεπίπεδες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, στην τοπική οικονομία, στην κοινωνία, στην ίδια την ζωή των πολιτών. Θωράκιση, στήριξη, αποκατάσταση και ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο με τους ανθρώπους και το περιβάλλον στο επίκεντρο, αυτή είναι η κατεπείγουσα προτεραιότητα για την επόμενη μέρα. Με ρεαλιστικό και συγκεκριμένο σχέδιο μακράς πνοής, με εμπλοκή των ίδιων των πολιτών και φυσικά ειδικών και επιστημόνων. Όχι με μικροπολιτικά και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Με μεγάλη συμμετοχή η πανελλαδική συγκρότηση της Νέας Αριστεράς

Την ίδια στιγμή η Νέα Αριστερά αποκτά ρίζες σε όλη την Ελλάδα. Η οργανωτική συγκρότηση συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικότητα. Οι Ανοιχτές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασαν ανέδειξαν ότι η Νέα Αριστερά είναι εδώ. Από το Αιγάλεω που βρέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, το Ρέθυμνο που βρέθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος έως τα Γιάννενα που επισκέφτηκε ο Αλέξης Χαρίτσης και τη Νέα Ιωνία με ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η εικόνα ήταν κοινή: Μεγάλη συμμετοχή, γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση μα κυρίως αισιοδοξία και διάθεση συμμετοχής από ανθρώπους όλων των ηλικιών, πολλοί εκ των οποίων εμπλέκονται μάλιστα για πρώτη φορά με την αριστερά και την πολιτική οργάνωση.

Πάνω από 40 συνελεύσεις τις επόμενες ημέρες

Οι πρώτοι πυρήνες της Νέας Αριστεράς είναι γεγονός ενώ προχωράει και ο ορισμός προσωρινών συντονιστικών επιτροπών. Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 40 ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μόνο για τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συνελεύσεις σε περιοχές της Αθήνας και της Αττικής, από την Πλατεία Βικτωρίας, την Αγία Βαρβάρα, την Καισαριανή, το Χαιδάρι, την Παιανία, τον Άλιμο, τον Βύρωνα, τη Νέα Σμύρνη το Μοσχάτο, τις Αχαρνές και σε όλη την χώρα: Στην Φλώρινα, στην Αριδαία, στα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στον Πύργο, στην Κοζάνη, στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στη Χαλκίδα, στη Λαμία, στην Καστοριά, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα ,στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Πηγή