Γεωργιάδης: Αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις των Ιεραρχών – Δεν χάνουν τα δικαίωματα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ

22

«Δεν χάνουν κανένα δικαίωμα όσοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, παραμένουν προστατευμένοι σε όλους τους νόμους που έχουμε» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας. 

Τις ενστάσεις των Ιεραρχών και όσα λένε στα πλαίσια της χριστιανικής ηθικής, αντιλαμβάνεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ωστόσο, σημείωσε πως καλώς ή κακώς τα κράτη δεν νομοθετούν μόνο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ή μόνο για ένα τμήμα. «Νομοθετούν για όλη την κοινωνία. Η οπτική γωνία μίας πολιτείας, είναι αναγκαστικά ευρύτερη απ’ ότι είναι μίας θρησκείας» πρόσθεσε.

Περαιτέρω, υποστήριξε πως η μεγάλη δημόσια φασαρία και ο διχασμός που έχει προκληθεί για το ζήτημα αυτό (σ.σ. γάμο ομόφυλων ζευγαριών) είναι τελείως λάθος και επισήμανε: Ο νόμος που έρχεται ρυθμίζει εν πνεύματι ισότητας τα δικαιώματα ορισμένων ανθρώπων και παιδιών και δεν είναι λόγος να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αναφερόμενος στο νέο διαφημιστικό σποτ για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί διότι σώζει ζωές.

Για τον εμβολιασμό στα Φαρμακεία, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι :«η πολιτική μου βούληση είναι να διευρύνουμε το δίκτυο εμβολιασμών από τον Covid. Πρέπει μία φορά τον χρόνο, οι ευάλωτες ομάδες να κάνουν μία δόση εμβολίων».

Επισήμανε πως στους 1.000 συμπολίτες μας που πέθαναν από κορονοϊό τους τελευταίους μήνες, οι 988 δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Για όσους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Δεν χάνουν κανένα δικαίωμα όσοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, παραμένουν προστατευμένοι σε όλους τους νόμους που έχουμε».


Πηγή