Με τεστ δεξιοτήτων όλες οι προαγωγές στο Δημόσιο – Γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ

38

Στόχος των αλλαγών είναι ένα Δημόσιο πιο ευέλικτο, πιο αξιοκρατικό και λειτουργικό, είπε η υπουργός Εσωτερικών

«Με τεστ δεξιοτήτων όλες οι προαγωγές», η διαδικασία προεπιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο, θα πραγματοποιείται, με δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ανακοίνωσε πως η διαδικασία επιλογής όλων των προϊσταμένων στο Δημόσιο θα πραγματοποιείται με δημόσιο γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων υπό το ΑΣΕΠ. «Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και η απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών» αναφέρει η κ. Κεραμέως.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για δομική αλλαγή με σκοπό την ανίχνευση στους υποψήφιους δεξιότητες όπως ο επαγωγικός ή παραγωγικός συλλογισμός.

Σκιαγραφώντας τη φιλοσοφία του νέου συστήματος αξιολόγησης, η υπουργός είπε πως στοχεύει σε ένα Δημόσιο που θα λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη και προσδιόρισε ως προτεραιότητα την παροχή στους πολίτες τη δυνατότητα να αποτιμούν την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχει το Δημόσιο.


Πηγή