Μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες: Σήμερα στις 11 οι ανακοινώσεις – Τι θα περιλαμβάνουν

21

Μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα παρουσιάσουν σήμερα, στις 11.00, μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών.

«Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg.

Την Τρίτη ακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, που θα περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση της ενοποίησης Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο έχει συναντήσει σύσσωμη την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας.


Πηγή