ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένει με αγωνία τις δημοσκοπήσεις στον απόηχο των Σπετσών

17

Την αγωνία που νιώθουν οι τερματοφύλακες πριν από τις εκτελέσεις πέναλτι, φαίνεται ότι βιώνουν στην Κουμουνδούρου, καθώς αναμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες, στον απόηχο της «συνεδρίασης των Σπετσών», αλλά και των κυβερνητικών νομοθετικών πρωτοβουλιών που τρέχουν.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι ανέμεναν δημοσκοπική «έκρηξη» μετά τις πρόσφατες διασπάσεις του κόμματος, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Η αξιωματική αντιπολίτευση χάνει σταθερά ψηφοφόρους, έχει απωλέσει στις έρευνες τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες «φλερτάρει» με το μονοψήφιο ποσοστό, νιώθοντας την «καυτή ανάσα» του ΚΚΕ.

Η απήχηση των πρωτοβουλιών

Αν δεχθούμε ότι η Κουμουνδούρου είχε βυθιστεί στην εσωστρέφεια κατά το προηγούμενο τρίμηνο, τον Ιανουάριο τα πράγματα ήταν καλύτερα – από την άποψη ότι ούτε άλλη διάσπαση σημειώθηκε, ούτε αποχώρησε κάποιο στέλεχος πρώτης γραμμής, αν και «αρρυθμίες» υπήρξαν πολλές.

Σε αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -που ήταν τόσο προωθημένη που ανάγκασε ακόμα και τη βουλευτή του, Αθηνά Λινού, να αναρωτηθεί δημόσια αν έχουν συμβουλευτεί ειδικούς- και ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

Επίσης, εστίασε σε θέματα που «καίνε» τους πολίτες, όπως η ακρίβεια, εξαγγέλλοντας και καμπάνια επ’ αυτού. Επίσης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ επιβεβαιώθηκε η προσέγγιση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Όλα τα παραπάνω, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να δει τι απήχηση είχαν στην κοινωνία, ειδικά σε μια εποχή που το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνταράσσονται από τις «γαλάζιες» αντιδράσεις στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο αντίκτυπος των λαθών

Την ίδια, όμως, στιγμή, έχουν μεσολαβήσει και αρκετά περιστατικά τα οποία δεν άφησαν και την καλύτερη δυνατή εντύπωση στους πολίτες. Αρχικά, το περίφημο «δάνειο» του Στέφανου Κασσελάκη, προς τα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ιστορία που έχει αρκετά αναπάντητα ερωτήματα.

Στη συνέχεια, οι πολλαπλές έμμεσες αιχμές ηγετικών στελεχών εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και των πεπραγμένων του, η «αποκάλυψη» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να «υπουργοποιήσει» τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά η πολυσυζητημένη «συνεδρίαση των Σπετσών».

Μάλιστα, η τελευταία φαίνεται πως έχει ήδη μετρηθεί σε έρευνα που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ώρες και στην Κουμουνδούρου περιμένουν να δουν αν ο αντίκτυπος θα είναι μεγάλος και θα επηρεάσει το κόμμα τους.


Πηγή