Δένδιας: «Κύριος στόχος μας είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας»

40

«Δεν θα προχωρήσουμε σε κούρσα εξοπλισμών», σημείωσε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Δεν θα προχωρήσουμε σε κούρσα εξοπλισμών, στόχος μας είναι να προασπίσουμε την ανεξαρτησία και την εθνική μας κυριαρχία. Με την την προμήθεια των αμερικανικών αεροσκαφών F–35, υπάρχει υπεροχή και τα ελληνικά συμφέροντα προστατεύονται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο RealFM.

«Τα ελληνικά συμφέροντα προστατεύονται από την προμήθεια αυτού του πολύ σημαντικού και εξελιγμένου συστήματος», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας για τα F–35. «Το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να απειλείται από οιαδήποτε χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ;

Βοηθά κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως όχι, κατά την ταπεινή μου κρίση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να φροντίσουν ώστε οι προμήθειες πολεμικού υλικού να μην στρέφονται εναντίον συμμαχικών κρατών. Δεν είναι κατανοητό, όπλα που παράγονται εντός συμμαχίας να χρησιμοποιούνται εναντίον συμμάχου, είναι εκτός λογικής», προσέθεσε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μία ατζέντα και αναφέρεται σε μία πλήρη μεταρρύθμιση αυτών, ώστε να εισέλθουν σε μία νέα, πολύπλοκη εποχή. Κατ’ αρχάς, έχουμε απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι φθηνά, αλλά ακριβά. Δεν είμαι εκείνος που θα γράψει τα ποσά», τόνισε για το κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος.


Πηγή