Ο Κασσελάκης «σιωπά», ο Πολάκης μίλησε: «Θα χορτάσουμε από τα υπερκοστολογημένα F-35»

35

Το τι ακριβώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης για την προμήθεια των 20+20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, δεν το έχουμε καταλάβει.

Την ώρα που η Κουμουνδούρου αποφεύγει να πάρει θέση για το νέο, γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, το οποίο αν υλοποιηθεί στην πλήρη έκταση του, μπορεί το κόστος του να αγγίξει ακόμα και τα 8.2 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος και μάλιστα, με αρνητική διάθεση.

Το τι ακριβώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης για την προμήθεια των 20+20 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, πέμπτης γενιάς, δεν το έχουμε καταλάβει. Η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει «θολή» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ η κατά της συγκεκριμένης αγοράς, διά της ατόπου απαγωγής, από τη στιγμή που υπερψήφισε στη Βουλή της αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία επί του Προϋπολογισμού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι συμφωνεί – ασχέτως των όσων χαμηλοφώνως θέτει περί απαιτήσεως των Γενικών Επιτελείων.

Φαίνεται, όμως, ότι με τη «θολή» κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου, δεν πολυσυμφωνεί ο Παύλος Πολάκης, καθώς με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, στρέφεται ενάντια στην αγορά των F35, έστω και με έμμεσο τρόπο.

«Που πήγαν τα παραπάνω κρεββατια ΜΕΘ που διαφήμιζε η ΝΔ την εποχή της πανδημιας;;; (Από τη δωρεά Νιάρχου λέω γιατί σιγά μην δίνατε λεφτά εσείς) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ;;; Θα χορτάσουμε με υπερτιμολογημένα F-35 όμως….», ανέφερε ο χανιώτης βουλευτής.

Αυτά τα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ. Γιατί στην προσωπική του σελίδα, με άλλη ανάρτηση, μιλάει ξεκάθαρα για υπερκοστολογήσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

«Το 2021 ο πρόσφατα αποβιώσας, αντιπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλαδα κύριος Ντένης Πλέσσας,ανέφερε σε συνέντευξη του πως το κάθε ένα F-35 θα κόστιζε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια!. Άρα περίπου 3,2 δις δολάρια για 40 αεροπλάνα.

Αν προσθέσουμε το κόστος των όπλων (35 εκατομμύρια περίπου για κάθε αεροπλάνο ) φτάνουμε σε συνολικό κόστος 3,2+1,4=4,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ! Χθες πως ανακοινώθηκε κόστος 8,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ για 40 αεροπλάνα F-35 (με τα όπλα;;;) Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει!!», υπογράμμισε ο Παύλος Πολάκης.

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι την ώρα που ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αμήχανος τα «τρένα» των μεγάλων θεμάτων να περνούν, τα στελέχη του κόμματος παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Πηγή