LIVE η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

34

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος».

Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία συμμετέχουν οι πρώην Επίτροποι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Σταύρος Δήμας και Άννα Διαμαντοπούλου.

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Διεθνή Θέματα, Αριστοτελία Πελώνη.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας

O Δημήτρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας, το 1959. Τελείωσε το Α’ Λύκειο Τρίπολης, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακό σεμινάριο με θέμα “Sociology of Mass Media and Popular Culture” στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Εργάστηκε επί είκοσι επτά χρόνια ως δημοσιο­γράφος στα μεγαλύτερα Μέσα ενημέρωσης της χώρας και ασχολείται συστηματικά με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Έχει παρακολουθήσει από κοντά τις διερ­γασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως επικεφαλής του γραφείου Τύπου. Ως δημοσιογράφος, έχει κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί;» (εκδόσεις Μίνωας). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, Interna­tional Relations.


Πηγή