Μητσοτάκης για συνάντηση με αγρότες από τα μπλόκα: «Δεν αποκλείουμε τίποτα»

14

Διάλογο με δημοσιογράφους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστούν οι νέες κινήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να έχει συνάντηση με τους αγρότες από τα μπλόκα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθίστε πρώτα να πάρουν τις αποφάσεις τους…».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν ξανά τον πρωθυπουργό για το αν επίκειται συνάντηση μαζί τους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

«Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση. Ήταν το ΕΛΚ που κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των πράσινων και των σοσιαλιστών. Για όλα αυτά τα οποία εν πολλοίς διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή