Κόντρα Ελληνικής Λύσης – Νίκης στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών

15

Σύγκρουση μεταξύ Κωνσταντίνου Χήτα και Γιώργου Αποστολάκη στη συζήτηση για τις ενστάσεις συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Με φόντο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, Ελληνική Λύση και Νίκη διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη συζήτηση στη Βουλή για τις ενστάσεις συνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος της Κωνσταντίνος Χήτας υποστήριξε ότι παραβιάζεται το άρθρο 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία σπεύδοντας παράλληλα να κατηγορήσει την ΚΟ της Νίκης που στη δική της ένσταση δεν επικαλείται την παραβίαση των συγκεκριμένων διατάξεων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Γιατί αυτοί που μας το παίζουν καλοί Χριστιανοί δεν αναφέρονται στο άρθρο για την επικρατούσα θρησκεία μας;»

Από την πλευρά του κόμματος «Νίκη», ο Γιώργος Αποστολάκης είπε: «Κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι η αναφορά στην επικρατούσα θρησκεία δεν απαγορεύει στην πολιτεία να ρυθμίζει διοικητικά θέματα. Κάνετε λαϊκισμό ακόμα και σε συνταγματικά ζητήματα. Γελάνε με όσα λέτε στην αίθουσα». Αμέσως μετά, επιτέθηκε στο κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» λέγοντας «και κάτι τελευταίο για το χριστιανόμετρο της Ελληνικής Λύσης. Είναι αλήθεια μάλλον ότι εμείς δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς. Γι’ αυτό και δεν εξασφαλίσαμε την αντιπροσωπεία των επιστολών του».


Πηγή