Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον δεν ψηφίσει τον γάμο

21

ΣΥΡΙΖΑ: Για ποιους… χτυπάει η καμπάνα στην Κουμουνδούρου

Κυρώσεις εναντίον τον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είτε θα απέχουν από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σκοπεύει να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από τις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται εδώ και κάποιες ώρες, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας -που διεξάγεται διαδικτυακά- φέρεται να σημείωσε πως αν κάποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, τότε θα υπάρξουν κυρώσεις.

«Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ρώτησε ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην Κουμουνδούρου, υπάρχουν πέντε «επίφοβοι» βουλευτές. Ο Παύλος Πολάκης, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Μίλτος Ζαμπάρας, η Αθηνά Λινού και η Νίνα Κασιμάτη – αν και κομματικές πηγές σημείωναν, σήμερα, πως αισιοδοξούν ότι εν τέλει θα ψηφίσουν όλοι.

Ένα ακόμα ζήτημα που προβληματίζει την Κουμουνδούρου, είναι η πιθανή ακύρωση των εκλογών για την εκλογή συντονιστικών στις Οργανώσεις Μελών και τις Νομαρχιακές του κόμματος, που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Ως αιτία της αναβολής επικαλέστηκαν την αδυναμία του ψηφιακού συστήματος να εξυπηρετήσει δύο παράλληλες ψηφοφορίες, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να εκλέξει το ίδιο Σαββατοκύριακο και τους Συνέδρους για το 4ο Συνέδριο στα τέλη του μήνα.

«Η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες», σημείωσε, επίσης, ο Γιάννης Ραγκούσης.


Πηγή