Ο Κασσελάκης αντιμέτωπος με το «πρόβλημα Πολάκη» – Ανοιχτά όλα τα σενάρια για το μέλλον του

33

Ο «αψύς» κρητικός δεν είναι απλά και μόνο ένας βουλευτής, αλλά ένας πανίσχυρος εσωκομματικός πόλος, γεγονός που δεν μπορεί να μην εκτιμηθεί.

Τα υπέρ και τα κατά μιας πιθανής οριστικής ρήξης με τον Παύλο Πολάκη, την παραμονή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως «ζυγίζει» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο «αψύς» κρητικός δεν είναι απλά και μόνο ένας βουλευτής, αλλά ένας πανίσχυρος εσωκομματικός πόλος, γεγονός που δεν μπορεί να μην εκτιμηθεί.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα σενάρια για το μέλλον του είναι ανοιχτά. Από την «καρατόμηση» του από τη θέση του υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρι και το να αφήσουν από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, να «ξεθυμάνει» η υπόθεση.

Σενάριο πρώτο: «Ξήλωμα»

Εδώ και ημέρες, από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, άφηναν να εννοηθεί ότι η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην ψηφοφορία δεν θα πέρναγε «αναίμακτα». Φρόντισε, μάλιστα, ο ίδιος να το καταστήσει σαφές ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας για «κυρώσεις».

Τα ίδια πρόσωπα σημείωναν ότι δεν αναφέρονταν σε διαγραφές, αλλά στο να χάσουν τις θέσεις ευθύνης που έχουν εκείνοι που δεν ψήφισαν. Επομένως, για τον Παύλο Πολάκη, αυτό σημαίνει έκπτωση από το αξίωμα του υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αν επιλεγεί αυτή η λύση, αυτό θα συμβεί σε «νεκρό» πολιτικό χρόνο. Επομένως, από βδομάδα.

Σενάριο δεύτερο: Να ξεχαστεί

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους», έλεγαν, πάντως, χθες, οι στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, αποφεύγοντας να συζητήσουν το τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την περίπτωση του χανιώτη βουλευτή.

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν αρκετοί που εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, παραμονή του Συνεδρίου, δεν θέλει να συγκρουστεί εκ νέου ανοιχτά με τον Παύλο Πολάκη και θα επιχειρήσει να αφήσει το θέμα να «ξεθυμάνει» – αν και αυτό θα εξοργίσει τους ήδη αγριεμένους συντρόφους του.

Σενάριο τρίτο: Ανασχηματισμός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει αλλαγές, τόσο στην ηγετική ομάδα του κόμματος, όσο και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πιθανότερος χρόνος τέλεσης τους, είναι μετά από το Συνέδριο. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να μετακινήσει τον Πολάκη από τη σημερινή του θέση.

Σενάριο τέταρτο: Διαγραφή

Ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί. Και οι λόγοι είναι ευκόλως εννοούμενοι. Πάντως, οι εξωθεσμικοί συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη, με τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ζητούν -εμμέσως, πλην σαφώς- το «κεφάλι» του Χανιώτη βουλευτή, επειδή δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, στη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, ο γνωστός συνθέτης Νίκος Μωραΐτης, που αποτελεί έναν εκ των πιο «πιστών» οπαδών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -με πολλά δημοσιεύματα να τον έχουν εμφανίσει ως συνομιλητή του-, με αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, ασκεί σφοδρή κριτική σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

«Τι κατάφερε χθες ο Παύλος Πολάκης: Εκεί που απείχε ή καταψήφισε το 1/3 της ΝΔ και το 1/3 του ΠΑΣΟΚ, να δώσει το άλλοθι στα ΜΜΕ να παίζουν «απών ο Πολάκης». Φάουλ και για την ανθρωπιά, φάουλ και για το κόμμα του. ΥΓ: Τελικά είχε δίκιο ο Τσίπρας…», ανέφερε σε ανάρτηση του.


Πηγή