ΣΥΡΙΖΑ – «Βγήκαν τα μαχαίρια»: Η «Osios LLC» εταιρεία του Κασσελάκη και η Όλγα Γεροβασιλή

25

Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας υπεγράφει από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εταίρος της

Νέες «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Osios LLC», με έδρα τις ΗΠΑ.

Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας υπεγράφει από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εταίρος της, ενώ η συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, με έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή, απαγορεύεται καθώς αποτελεί παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί πόθεν έσχες, σύμφωνα με την εφημέριδα «Ελεύθερος Τύπος». Μάλιστα, τον νόμο είχε φέρει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας το 2016 και για όσους τον παραβούν προβλέπει φυλακή τουλάχιστον για 2 έτη και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ και το χρονικό διάστημα που έχει κάποιος για να αποχωρήσει από τις εταιρείες εφόσον ανέλαβε προεδρία ήταν δύο μήνες.

Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει προχωρήσει σε αποχώρηση από την εταιρεία και στο άκουσμα της είδησης προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» όπου επιβεβαίωσε το δημοσίευμα ενώ υπενθύμισε πως είναι γνωστή η επιχειρηματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως θα συζητήσει το θέμα με τους δικηγόρους του, προκειμένου να δει εάν ο ίδιος εμπίπτει στον συγκεκριμένο νόμο για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών εκπροσώπων, καθώς δεν είναι βουλευτής, «αν απαγορεύεται, θα πουλήσω» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την ίδια ώρα, η Όλγα Γεροβασίλη είναι πολύ κοντά στο να είναι υποψήφια στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πυρετό διαβουλέυσεων, ο οποίος είναι εν εξελίξει, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανήκει στο στενό κύκλο ανθρώπων του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.


Πηγή