ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Επιτροπής Δεοντολογίας ο Αντώνης Κοτσακάς – Ποιοι εκλέγονται

22

Τι είχε συμβεί με τον Αντώνη Κοτσακά τον περασμένο Οκτώβριο – Ο ρόλος των Σκουρλέτη, Βίτσα και Φίλη

Εκτός Επιτροπής Δεοντολογίας στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί ο Αντώνης Κοτσακάς, καθώς το συνέδριο του κόμματος εξέλεξε νέα Επιτροπή, εφόσον τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί απροθυμία ως προς την εξέταση των διαγραφών 3 στελεχών και ειδικότερα των Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη, την οποία είχε ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτος εκλέγεται ο Γιάννης Μπενίσης και ακολουθούν ο Στέλιος Παππάς, ο Θόδωρος Καλογήρου, ο Δημήτρης Μάρδας, η Χριστίνα Αντωνοπούλου, ο Μανώλης Παναγιωτάκης, ο Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Κώστας Αντωνιάδης, ο Φιλήμονας Ρούσσος, η Τόνια Δαμίγου, η Ζωή Χωματά, η Κατερίνα Παπαθεοδώρου, η Ελένη Σακισλή, η Έφη Ζήση και η Μαργαρίτα Μπουραντά.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ως τώρα συμμετείχαν οι: Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ερρίκος Βεντούρας, Χαρά Γιαννακίδου, Αναστασία Θεοδωρακοπούλου, Γιώργος Κακουλάκης, Μιχάλης Καλογήρου, Ζήσης Καπράνας, Αντώνης Κοτσακάς, Κυριακή Κουντούρη, Μάκης Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου, Σταμάτης Σακελλίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Λίνα Χρήστου – Διαούρτα.

Αντίθετος ο Κοτσακάς στη διαγραφή Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα

Ας σημειωθεί ότι ο Αντώνης Κοτσακάς είχε εναντιωθεί στην εντολή του Στέφανου Κασσελάκη να διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τους Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Κοτσακάς, περιγράφοντας τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές είχε επισημάνει ότι «η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο Συνέδριο» και είχε προσθέσει ότι «αν πρόκειται να επιβληθεί αυστηρή ποινή, γνωμοδοτεί το όργανο στο οποίο ανήκει ο καταγγελλόμενος/η».


Πηγή