«Κέρδη» και «ζημιές» στο «κουφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ, μετρούν τα «στρατόπεδα»

20

Τις «πληγές» τους μετά το τετραήμερο Συνέδριο και τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, μετρούν στην Κουμουνδούρου, με τις ομάδες του κόμματος να ετοιμάζουν τα «μαχαίρια» τους για την επομένη των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο απόλυτος κυρίαρχος της διαδικασίας, αν και δεν έλαβε τη «λευκή επιταγή» που ζήτησε μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Αντίθετα, μπαίνει υπό στενή «επιτροπεία», καθώς υποχρεούται να επαναλειτουργήσει με νέα σύνθεση το ανενεργό εδώ και μήνες Εκτελεστικό Γραφείο, την ώρα που δεν κατάφερε να επιβάλει καν την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής – άρα και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη μάχη συσπειρώθηκαν οι Ρένα Δούρου, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασσιμάτη, Δώρα Αυγέρη, Έλενα Ακρίτα, ο Πέτρος Παππάς και ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Προχωράμε με την εκλεγμένη ηγεσία μας, η οποία έχει νωπή εντολή, με την οποία προχωράμε στις επόμενες εκλογικές μάχες. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέτετε ζήτημα προθεσμίας», δήλωσε στο Action24, ο Νικόλας Φαραντούρης, ενώ ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο «αδιαφιλονίκητος κερδισμένος», από το Συνέδριο.

Οριστική και αμετάκλητη θα πρέπει να θεωρείται η ρήξη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στον προκάτοχο του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από όλα αυτά είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές και φαίνεται ότι κόβονται και οι όποιες «γέφυρες» επικοινωνίας υπήρχαν.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα». Αυτό ήταν το σχόλιο του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση του συνεδρίου.

Οι «φρουροί» του Τσίπρα

To στρατόπεδο της Όλγας Γεροβασίλη, πιέστηκε από τη νεοπροεδρική ομάδα και από τους οπαδούς του κ.Κασσελάκη, κατορθώνοντας, ωστόσο, να εμφανιστεί ως ένας διακριτός πόλος, υπό τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα.

Τη «φρουρά Τσίπρα» απαρτίζουν Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή, όλοι κρίνονται κάθε μέρα», είπε στο Actio24 ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «γελοιότητες» τις κατηγορίες που εξαπολύουν οι «κασσελίστας», αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περί «υπονομευτών» μέσα στο κόμμα.

Οι «κεντριστές»

Πραγματικοί νικητές του Συνεδρίου, ήταν η ομάδα των «κεντριστών», που επέβαλε τη μη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και απαρτίζεται από τους Σωκράτη Φάμελλο, Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Γιώργο Τσίπρα.

Πέτυχαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μη λάβει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα οδηγήσει το κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αντίθετα, των βάζουν υπό στενή «επιτροπεία», καθώς υποχρεούται να επαναλειτουργήσει με νέα σύνθεση το ανενεργό εδώ και μήνες Εκτελεστικό Γραφείο, την ώρα που δεν κατάφερε να επιβάλει καν την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής – άρα και νέας Πολιτικής Γραμματείας.


Πηγή