Πιερρακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει διάταξη αναγνώρισης πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς το 2008»

18

Τη διάταξη Γαβρόγλου επικαλέσθηκε ο Υπουργός Παιδείας, κατά τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο αναφορικά με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, προκειμένου να «απαντήσει» στην αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, με «φόντο» το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο έγινε σήμερα (04/03) δεκτό κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και πλέον, είναι έτοιμο να πάρει τον δρόμο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, επέκρινε την αντιπολίτευση για διάθεση ιδεολογικής διαμάχης. «Λες και είμαι στα αμφιθέατρα της ΑΣΟΕΕ το 2001», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, στάθηκε και σε άλλο ένα ζήτημα, παραπέμποντας σε διάταξη που είχε φέρει ο πρώην Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και προέβλεπε τη διασυνοριακή αναγνώριση πτυχίων από διεθνείς οργανισμούς. Διάταξη η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις και εν τέλει, δεν προχώρησε, αφού «την πήρε πίσω ο κ. Γαβρόγλου», όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα στο 08:30:


Πηγή