Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές

783

Στις 6 μονάδες βρίσκεται η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπως καταγράφει  νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Ειδικότερα, στην κατηγορία της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 23,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 17,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 5,8%, ενώ ακολουθεί στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, πολύ χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν τρία κόμματα που σήμερα έχουν έδρες στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για το Ποτάμι (0,5%), τους ΑΝΕΛ (0,3%) και την Ενωση Κεντρώων (1,3%). Μικρά είναι και τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης (2,5%) της Λαϊκής Ενότητας (1,1%), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και της Πλεύσης Ελευθερίας (1%).

Ακόμα, το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 19,2%. Συνολικά, η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%.

Κατά την ίδια έρευνα, η συσπείρωση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται στο 42%, ενώ για τη ΝΔ στο 76%.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπηση, οι περισσότεροι από τους  πολίτες θα ψηφίσουν με οικονομικά κριτήρια και με σκοπό να στείλει πολιτικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό άνω του 60% δηλώνει πως θα ψηφίσει είτε με βάση τα οικονομικά του και την οικονομία (33%), είτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα (30%). Μόλις το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτεραιότητα για τη ψήφο τους έχουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα και το μέλλον της Ευρώπης.