ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος – Πώς απέτυχε το σχέδιο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή

12

Πώς μπαίνει τέλος στα σχέδια Κασσελάκη να μπει στη Βουλή 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την επικείμενη παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή του κόμματος και την ανάληψη της έδρας του από την Πόπη Τσαπανίδου.

Και μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ήθελε με κάποιο τρόπο να μπει στη Βουλή, όμως οι πληροφορίες που θέλουν την Πόπη Τσαπανίδου να παίρνει τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου βάζουν τέλος στα σχέδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί η Ζωρζέττα Λάλη δεν μοιάζει διατεθειμένη να παραιτηθεί υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να γίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ένας εκ των βουλευτών Επικρατείας του κόμματος. Με τη σειρά, πρόκειται για τον Όθωνα Ηλιόπουλο, τον Βαγγέλη Αποστολάκη και την Έλενα Ακρίτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει οι υπόλοιποι επιλαχόντες, να παραιτηθούν και εκείνοι της βουλευτικής έδρας, για να καταλήξει στον ένατο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε θίξει το σενάριο της παραίτησης κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, όπου ανέφερε πως ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως «από την ημέρα της ορκωμοσίας μου αλλά ακόμη και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελώ υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον Τύπο, κάποιον από τους βουλευτές Επικρατείας να παραιτηθεί».


Πηγή