Ανδρουλάκης: Αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο – Κατέθεσε αναφορά για τα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη

14

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον Άρειο Πάγο το πρωί της Δευτέρας

Από τον Άρειο Πάγο αποχώρησε λίγο πριν τις 12:00 σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορά για τα περί «μονταζιέρας» στα Τέμπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε την ενέργειά του αυτή, εξηγώντας πως θα καταθέσει αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των καταγγελλομένων σε δημοσιεύματα για τα ηχητικά του ΟΣΕ που σχετίζονται με την τραγωδία των Τεμπών.

«Κάποιοι είχαν προτεραιότητα να χαλκευσουν τα ηχητικά με στόχο την χειραγώγηση. Κάναμε το χρέος μας με την πρόταση δυσπιστίας και τώρα καταθέσαμε αναφορά για διερεύνηση των δημοσιευμάτων. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ξεχείλισε το ποτήρι. Όλα αυτά τα έκανε η κυβέρνηση για να ενισχύσει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Κινείται στο τρίπτυχο διαφθορά, ατιμωρησία, συγκάλυψη. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά την προανακριτική ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς από την αρχή καταθέσαμε αίτημα για προανακριτική για πόρισμα εισαγγελέως Ευρωπαία».

«Ποιος, την ώρα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας, είχε την προτεραιότητα να πάρει πριν τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τους επίμαχους διαλόγους, να τους χαλκεύσει και μετά να τους δώσει σε ένα φιλικό μέσο μαζικής ενημέρωσης για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη; Αυτό το αδίστακτο χέρι, πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Γι’ αυτό, επειδή ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο. Γιατί πρέπει να υπάρξει έρευνα, άπλετο φως, και ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί που είχαν την προτεραιότητα εκείνο το βράδυ, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είχε δηλώσει την Παρασκευή ο κ. Ανδρουλάκης.


Πηγή