Αυτιάς: Γιατί αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος – Στην τηλεόραση τα έκανα όλα

7

Διαβατήριο μου για αυτές τις εκλογές είναι η πίεση να γίνουν καλύτεροι οικονομικοί νόμοι και πιο ανθρώπινοι μετά τα μνημόνια, τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

«Ό, τι δεν ανανεώνεται στη ζωή, πεθαίνει» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Αυτιάς και πρόσθεσε: «Στην τηλεόραση τα έκανα όλα, πρωινό, μεσημεριανό, ειδήσεις. Υπάρχει κάτι που με ώθησε να ασχοληθώ με την πολιτική: η καθημερινή επαφή με τα λαϊκά θέματα, η καθημερινή μου επικοινωνία με την οικονομία, ο καθημερινός αγώνας για παρέμβαση ώστε να αλλάξουν πράγματα. Υπάρχει μια συμπυκνωμένη γνώση για την οικονομία. Μπορέσαμε μέσα από την τηλεόραση να παρέμβουμε και το λέω με καμάρι καταφέραμε να αλλάξουμε νόμους που είχαν επιβληθεί από τα μνημόνια».

Περαιτέρω, ανέφερε: «Πάμε στις εκλογές με τη φανέλα της Εθνικής… Πάμε μωρέ για την Ελλάδα να δώσουμε τη μάχη μας. Αν εγώ δώσω τη μάχη για την αμυντική πολιτική της χώρας αυτό θα έχει σχέση με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο; Πάμε για όλους τους Έλληνες. Ένας δρόμος, ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο… Αυτά δεν έχουν κομματική επιλογή».

«Η ΝΔ είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό. Η Πατρίδα με τους ανθρώπους της, η Πολιτεία με τους πολίτες της, η εδαφική ανεξαρτησία με την εθνική κυριαρχία, η πρόοδος με το κοινό αγαθό, η πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία είναι ο θεμέλιος λίθος. Οι αξίες Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια είναι στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ. Η βάση της ζωής είναι η οικογένειά μας και αυτό που πιστεύουμε στον Θεό και στην πατρίδα. Αυτό που λέω είναι ενωτικό για όλους τους Έλληνες. Με αυτό το σύνθημα θα πάω» συμπλήρωσε ο κ. Αυτιάς.

«Αν η ΝΔ – στην απίθανη περίπτωση – εμφανίσει μια κάμψη, τότε οι αγορές ενδεχομένως θα αρχίσουν να σκέφτονται κάποια πράγματα, θα δούμε τα spreads, τα επιτόκια κλπ. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν δείξει σοβαρότητα στην οικονομία, στα αμυντικά, στην εξωτερική πολιτική. Αυτή η σταθερότητα δεν πρέπει να διαταραχθεί» είπε ο κ. Αυτιάς.

Επισήμανε πως «όταν πίεζα για να μην κόβεται η σύνταξη 60% ή 30%, όταν φώναζα να δοθεί το επίδομα μητρότητας… πολλές φορές έχω συγκρουστεί και με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης και έδωσα μάχες για την κοινωνία. Διαβατήριο μου για αυτές τις εκλογές είναι η πίεση να γίνουν καλύτεροι οικονομικοί νόμοι και πιο ανθρώπινοι μετά τα μνημόνια».


Πηγή