Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία – Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

6

Στις δομές της Aρχιεπισκοπής στον Ωρωπό, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος

H θεσμική συνεργασία κράτους-Εκκλησίας είναι και παραμένει «στενή», διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον παιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία.

Αναφερθείς στον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ».

Επίσης, συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και προσέθεσε πως η Πολιτεία προσβλέπει στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις. Τις μετράμε. Και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνυμος πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις στο Δήλεσι. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ο λόγος του θεού, η εκκλησία λέει ”δεν κάνω διακρίσεις”, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός».

«Αυτές τις άγιες μέρες δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες» είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χριστιανόμετρο, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε αρνητικά και προσέθεσε μόνο η αγάπη, η συναδέλφωση και η συνεργασία.

Μάλιστα, επανέλαβε με έμφαση την ανάγκη συνεργασίας σήμερα. Υπογράμμισε πως η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργασία και ο καθένας παλεύει για τις απόψεις του.

Επισήμανε πως έχει διαφορετικές απόψεις με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως κοιτάει αυτό που λέει το Ευαγγέλιο.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον να σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Πηγή