Σπίρτζης: Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Αντώναρο

7

Για το ενδεχόμενο να τον διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο OPEN ο πρώην υπουργός του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή».

Θέλοντας να δώσει την απάντησή του σε όσους πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα τον διαγράψει από το κόμμα, είπε: «Εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Οικονόμου και τον κ. Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρός μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ… προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη». «Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της ΚΕ ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται» τέτοιες απόψεις, ισχυρίστηκε ο πρώην Υπουργός.

«Αυτό ξέρετε, το λέγανε ξανά αν θυμάστε, το λέγανε όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια «απολιτική διαδικασία, ενώ «μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.


Πηγή