Πέραμα: Ο κόπος μια 5ετίας δεν μπορεί να χαθεί με λάθος ψήφους

827

Αγαπητές Συνδηµóτισσες και αγαπητοί Συνδηµóτες,
Σκοπός μας τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν να σωθεί ο Δήμος πρώτον από βέβαιη χρεοκοπία και κατά δεύτερον από την υπαγωγή του στο Οικονομικό Παρατηρητήριο.

Πιο αναλυτικά, το ΣΥΝΟΛΟ των ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ το 2014 ανερχόταν σε 34.186.376,64€. Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Δήμου, ύστερα από έλεγχο των αρχείων της, κατέληξε στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι τα οφειλόμενα ποσά που θα απαιτηθεί από τον Δήμο να καταβληθούν λόγω δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν το 2014 είναι τουλάχιστον 10.000.000,00€, φτάνοντας το ΣΥΝΟΛΟ των ΟΦΕΙΛΩΝ στο υπέρογκο ποσό των 44.186.376,64€.

Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο το ποσό της οφειλής που θα προκύψει από τις υπό εκκαθάριση Δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΑΠ και ΔΗΚΕΠ, το οποίο θα ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ το 2019 να ξεκινήσει με ένα υψηλό ταμειακό διαθέσιμο υπόλοιπο, ΑΝΩ των 9.000.000€ και ΧΩΡΙΣ ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ που του δίνει τη δυνατότητα να καταρτίσει προϋπολογισμό με όραμα την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και έρχονται διάφοροι επιτήδειοι να ξανακυλήσουν στον βούρκο αυτή την υπερπροσπάθεια που καταβάλαμε. Θα σας εξηγήσω όμως παρακάτω τι ακριβώς εννοώ

Με τις πράξεις μας αποδείξαμε, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έκανε έργο, χειροπιαστό, μετρήσιμο και προς όφελος της πόλης του Περάματος.

Δεν μπορεί να εμφανίζεται τώρα ο τέως δήμαρχος και να ζητά εκ νέου την ψήφο του δημοτών του Περάματος. Καθώς από εκείνον αναλάβαμε έναν δήμο υπερχρεωμένο και εμείς φροντίσαμε να τον νοικοκυρέψουμε. Ο κόπος μια 5ετίας δεν μπορεί να χαθεί με την ψήφο που διεκδικεί ο απελθόντας πρώην δήμαρχος καθώς με τις πράξεις και τα «έργα» του απέδειξε ότι δεν μπορεί να είναι στο τιμόνι της δημαρχίας.