Οι δράσεις του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ για το 2015-2018

725

Ο Πάνος Καμμένος παρουσιάζει σε τηλεοπτικό σποτ όλες τις δράσεις που έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά την τριετία 2015-2018 και ενώ ήταν ο ίδιος Υπουργός.

Αναλυτικά αναφέρεται:

1ος πυλώνας

Ο Πάνος Καμμένος βάζει τις βάσεις για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Μεσόγειο.

Συνάπτοντας πολυεθνικές αμυντικές συνεργασίες με Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Αμερική. Υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας με 18 χώρες και  διοργανώνει συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις για την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των βαλκανικών χωρών. Το έργο του αυτό εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες στο Αιγαίο για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου μας που θα αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

2ος πυλώνας

Ο Πάνος Καμμένος αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το προσφυγικό.

Με τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις του στις Συνόδους Άμυνας Υπουργών του ΝΆΤΟ , πείθει για την αναγκαιότητα ανάπτυξης ναυτικών νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο με στόχο την απαγόρευση των παράνομων προσφυγικών ροών στα ελληνικά νησιά. Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν η δραστική μείωση των προσφυγικών ροών, της εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας καθώς και η καταγραφή από τους συμμάχους της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο.

3Ος πυλώνας

Ο Πάνος Καμμένος στηρίζει τις δύσβατες και ακριτικές περιοχές και βελτιώνει την καθημερινότητα χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Επανασυστήνει την μονάδα μελετών και κατασκευών ΜΟΜΚΑ. Η ΜΟΜΚΑ συντηρεί σχολεία, διανοίγει δρόμους για τη σύνδεση απομακρυσμένων χωριών, κατασκευάζει γέφυρες και αεροδιαδρόμους, δημιουργεί αντιπυρητικές ζώνες και αποκαθιστά ολόκληρες περιοχές που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές. Η ΜΟΜΚΑ πραγματοποιεί έργα σε πάνω από 60 σημεία στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι κάθε σπιθαμή ελληνικής γης αξίζει το ίδιο.

4ος πυλώνας

Ο Πάνος Καμμένος στέκεται δίπλα στους Έλληνες με σημαντικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Πραγματοποιούνται πολυάριθμες αποστολές διάσωσης, 3333 αποστολές αεροδιακομηδών εσωτερικού και εξωτερικού για την περίθαλψη 4108 συνανθρώπων μας και 33 αποστολές μεταφοράς μοσχευμάτων, 210 στελέχη του πολεμικού ναυτικού διατίθενται για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό κόλπο και συμπληρώνονται 7842 ώρες πτήσης σε αποστολές αεροπυρόσβεσης και δασοπυρόσβεσης με τη διάθεση 12627 στελεχών και 5728 μέσων. Στρατιωτικοί ιατροί όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του στρατού ξηράς διατίθενται για την εξέταση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατοίκων δύσβατων περιοχών και απομακρυσμένων νήσων καθώς και 105 οδηγοί και 114 συνοδηγοί σχολικών λεωφορείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σε συνεργασία με την εκκλησία, παρέχεται οικονομική βοήθεια και τρόφιμα σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

“Από το 2015 μέχρι το 2018 αυτή ήταν η αποστολή μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προσπάθησα να την τιμήσω με κάθε μου πράξη. Πιο σημαντική απ’όλες η παραίτηση μου.” δήλωσε ο πρώην υπουργός.