Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα

775

Την εκλογική στρατηγική του κόμματός του ανέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς ο αντίπαλος είναι «επικίνδυνος και θα παλέψει μέχρι τέλους».

Επανέλαβε, δε, πως «το 2019 θα είναι έτος εκλογών» εκτιμώντας πως:

Ή ο κ. Τσίπρας, πανικόβλητος, θα επιλέξει τελικά να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπου και στις 4 κάλπες θα του στείλουμε ένα συντριπτικό μήνυμα: Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα. Ή θα πάρει το ρίσκο να μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, άρα σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο μήνυμα το οποίο θα πάρει ο κ. Τσίπρας, όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει, αλλά ότι η Νέα Δημοκρατία ανανεωμένη έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών.

«Έχει γίνει συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για τη χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όταν θα μιλάμε για αυτή την Κυβέρνηση και θα τους ασκούμε κριτική αρκεί να θυμίζουμε στους συμπολίτες μας τέσσερα πράγματα. Τέσσερα απλά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους πολίτες το 2015, τάζοντας πράγματα ανέφικτα και κάνοντας ακριβώς τα ανάποδα από αυτά τα οποία είχαν πει, προδίδοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες και προσδοκίες πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στον κ. Τσίπρα καλή τη πίστει. Το δεύτερο, το οποίο δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε διότι το βιώνετε κάθε μέρα, είναι ότι μας έπνιξαν στους φόρους και στις εισφορές. Υπερφορολόγησαν, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, διέλυσαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, διέλυσαν τον ελεύθερο επαγγελματία μόνο και μόνο για να φτιάχνουν υπερπλεονάσματα μεγαλύτερα απ’ αυτά που τους ζητούσαν οι Ευρωπαίοι για να τα ξανά μοιράζουν σε επιδόματα.

Το τρίτο που θα θυμούνται από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί είπαν “όχι” και θα είναι υπόλογος στην Ιστορία για αυτή του την απόφαση. Και το τέταρτο που θα θυμούνται -που δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες και πλησιάζουμε στις εκλογές το βιώνουμε όλο και πιο έντονα- είναι αυτή η αφόρητη θεσμική παρακμή την οποία ζούμε τους τελευταίους μήνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα στελέχη του κόμματος.


Πηγή