Το ΛΕΥΚΟ στο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ – ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κύριος Ανδρέας Ρεντζούλας, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα για 9η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Υποργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κύριος Ανδρέας Ρεντζούλας, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

507

Το ΛΕΥΚΟ στο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ

Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα για 9η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Υποργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κύριος Ανδρέας Ρεντζούλας, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η φιλοσοφία επιστρέφει κάθε χρόνο, στη Χώρα όπου γεννήθηκε…

Η αναβίωση των αρχαίων συμποσίων συναντά τον σύγχρονο τρόπο ζωής και σκέψεις σε ένα κράμα δημιουργικό και συνάμα διαχρονικό σε κάθε εποχή και για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες και φιλόσοφοι από όλο τον κόσμο, αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εκθέσουν τις απόψεις τους και να ακουστούν μέσα από μια διοργάνωση που προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο από άποψης φιλοσοφικής, όσο και βαθύτερα κοινωνικής και ανθρώπινης.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Π.Φ.Φ.) κύριος Igor I. Kondrashin και εν ενεργεία μέλος της Ρωσικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και της Ρωσικής Εταιρείας Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς και ειδικός σύμβουλος της UNESCO, υποδέχθηκε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Ρεντζούλα για την παρουσία του και την υποστήριξη της προσπάθειας για την ενδυνάμωση της Παγκόσμιας Συνείδησης μέσω της Βιοφιλοσοφίας αλλά και για την διασφάλιση του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Π.Φ.Φ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Αντιπρόεδρος του Ομίλου για την «UNESCO» τεχνών και σημερινό μέλος του Δ.Σ του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κέντρου «ΟΛΥΜΠΟΣ», κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΓΑΖΙΑΝΟΣ ROY ο οποίος συνεχάρει για τις έμπρακτες δράσεις του, τον Κ. Ρεντζούλα.

Ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Φ. και Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Παρισιού, καθηγητής, μέλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Διεθνούς Υγείας για την Ελλάδα κύριος JEFFRY LEVETT που επί κοινού με τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. αποφάσισαν νέα συνεργασία για τα θέματα δημόσιας υγείας που αφορούν την Ελλάδα και τον σύγχρονο κόσμο.

JEFFRY LEVETT - Ανδρέας Ρεντζούλας

Ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Φ. και Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Παρισιού, καθηγητής, μέλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Διεθνούς Υγείας για την Ελλάδα κύριος JEFFRY LEVETT με τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. Ανδρέα Ρεντζούλα

Ο Αντιπρόεδρος του WPF και Διευθυντής του Γεωργιανού Ινστιτούτου στην Αθήνα, καθώς και Αντιπρόεδρος του Ομίλου Τεχνών Επιστημών και Επιστημών της UNESCO κύριος AVTANDIL MIKABERIDZE.

Ο κύριος Ιωάννης Γαλάνης, μέλος Δ.Σ του WPF ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής των ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και Πρόεδρος των ΕΝ.ΕΛ.Π.Α.

Ιωάννης Γαλάνης - Ανδρέας Ρεντζούλας

Ο κύριος Ιωάννης Γαλάνης, μέλος Δ.Σ του WPF ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής των ΕΝ.Π.ΑΝ. (Ενώσεις Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και Πρόεδρος των ΕΝ.ΕΛ.Π.Α. με τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. Ανδρέα Ρεντζούλα

Επίσης παραβρέθηκαν προσωπικότητες των Τεχνών, ξεχωρίζοντας η παρουσία του ΠΑΡΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Π.Π.Φ. Αντιπρόεδρος για την Ανάπτυξη του Πολιτισμού & ΔΙΠΟΛ/ΚΟΥ Διαλόγου, Παγκόσμιος Πρεσβευτής του Καλού και του Φωτός για το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, Οικουμενικός Πρεσβευτής του Πνεύματος και των Τεχνών και Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Παιδαγωγικής και Επιστημών της Ουκρανίας καθώς και Διδάκτωρ της «Πρακτικής Φιλοσοφίας» και της «Φιλοσοφίας των Επιστημών» του W.P.F. University και U.S. E. University.

Ο κύριος Ρεντζούλας ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την τιμή, όλους τους παραβρισκόμενους και Οργανωτές του 9ου Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ λέγοντας χαρακτηριστικά…
«Ποιός δεν θα διεκδικούσε την τύχη, να χαιρετήσει την προσπάθεια σας…
Προσπάθεια, που κάθε χρόνο δημιουργεί την δυνατότητα κατάθεσης των υψηλών ιδεών που υπηρετείτε.
Εύχομαι η λέξη ‘’επιτυχία’’ να είναι μικρή γι’αυτό που επιδιώκετε.
Το φιλοσοφικό πνεύμα, δεν έχει όρια …
Έχει μόνο αρχή…
Την Αρχαία Ελλάδα…
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας, σε ότι κάνετε … αλλά και για τη δυνατότητα της παρουσίας μας εδώ, σας καταθέτω το πιο μεγάλο μου Ευχαριστώ».

Τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. , συνόδευσαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ομογενών του Αμβούργου και Πρόεδρος της Griechenland IN NOT e.V. κυρία Βασιλική Γρίβα και η Πρόεδρος του Τομέα Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης καθώς και Πρόεδρος του Οργανισμού ‘’Σ’ Αγαπώ Α.Μ.Ε.Α.’’ και υποψήφια Βουλευτής του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κυρία Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου Σπυρίδη.