Παύλος Πολάκης: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη «συντριβή» της «ανταρσίας» του βουλευτή

278

Ο Αλέξης Τσίπρας «συνέτριψε» την «ανταρσία» του Παύλου Πολάκη, εν τη γενέσει της

Ισχυρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, με την άμεση και αναίμακτη «καταστολή» της ολιγόωρης «ανταρσίας», στην οποία προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή το «κόψιμο» από τα ψηφοδέλτια του νομού Χανιών, του εκλεκτού του, Μιχάλη Χαιρετάκη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε η Κυριακή να είναι μια ημέρα που θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς παρουσίασε το 75% των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ωστόσο, αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, εξαιτίας της απόφασης του Παύλου Πολάκη, να δηλώσει δημόσια, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν συμπεριληφθεί στις λίστες ένας δικός του άνθρωπος από τα Χανιά.

Το γιατί επέμεινε τόσο πολύ, σε σημείο που έριξε βαριά σκιά πάνω από τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, με την τοποθέτησή του, είναι προφανές. Ήθελε ένα πρόσωπο της αρεσκείας του, αγαπητό στον νομό Χανιών, με σκοπό να τον βοηθήσει για να βγει βουλευτής και με στόχο να μην εκλεγεί ο άσπονδος σύντροφός του, Γιώργος Σταθάκης.

Μάλιστα, σε προγενέστερο χρόνο, όταν είχε τεθεί ξανά στο τραπέζι η πρόταση για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είχε πει ότι τον «κόβουν» γιατί θέλουν τον Γιώργο Σταθάκη και όχι πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους στο κόμμα.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας «συνέτριψε» την «ανταρσία» του βουλευτή του, εν τη γενέσει της. Με τη διαρροή από τους συνεργάτες του πως όποιος δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος, μπορεί να μην είναι υποψήφιος βουλευτής. Αυτή, άλλωστε, ήταν η απειλή που εκτόξευσε ο Παύλος Πολάκης.

Είναι προφανές ότι αυτός ο «εκβιασμός» δεν θα περνούσε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έτριξε τα δόντια στο στέλεχος από τα Χανιά. Το μήνυμα που εξέπεμψε η ηγεσία ήταν σαφές, ρητό και κατηγορηματικό. Και δεν αφορούσε μόνο τον Πολάκη, αλλά όλους.

Υπάρχουν και άλλα στελέχη που κατά περιόδους έχουν επιδείξει συμπεριφορά παλαιοκομματικού «κομματάρχη», κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Ουδείς δικαιούται να θέτει όρους για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια, ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο απέναντι στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και συντεταγμένες με σκοπό τη συγκρότηση των καλύτερων δυνατών ψηφοδελτίων για τη νίκη και την πολιτική αλλαγή.

«Είναι μια μάχη που αφορά το αύριο του τόπου, δεν είναι ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει δει η χώρα από τη μεταπολίτευση», είναι το κλίμα που προκύπτει από συζητήσεις με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή