Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αναβάλλεται το υπουργικό της Παρασκευής

271

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή.

Την αναβολή του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από τον τόπο του δυστυχήματος, πραγματοποίησε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες για να αποτιμήσει την κατάσταση και να «χαράξει» τα επόμενα βήματα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Έτσι αποφάσισε ότι το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή, θα έπρεπε να αναβληθεί, καθώς δεν είναι αυτό το timing για να γίνουν οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, αφού υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα γράφονταν και λέγονταν, το υπουργικό της Παρασκευής θα ήταν το τελευταίο πριν ο πρωθυπουργός προκηρύξει τις εκλογές. Ωστόσο η τραγωδία στα Τέμπη αλλάζει τα πλάνα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους όποιους πολιτικούς σχεδιασμούς του να πηγαίνουν πίσω. Αυτό δεν σημαίνει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ότι θα καθυστερήσει αντίστοιχα και η -αποφασισμένη – ημερομηνία των εκλογών.

Στη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή αναμενόταν η εισήγηση του Κωστή Χατζηδάκη για την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία τελικά θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Πηγή