Απάντηση Τσιρώνη στις αντιδράσεις για το Καστελλόριζο: Φτάνουν στην πολιτική παράκρουση

780

Απάντηση σε όσους αντιδρούν στις δηλώσεις του για το Καστελλόριζο έδωσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;».

Αυτό ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο κ. Τσιρώνης, ύστερα από το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του ότι «Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο».

Συγκεκριμένα, κ. Τσιρώνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ανέφερε: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα; Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Και συνέχισε: «Κοιτάξτε το χάρτη. Το Καστελλόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο Ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο να σχολιάζει πως «οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη».


Πηγή