Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Εμφανίζεται ως εμπειρογνώμονας – ανακριτής

44

Έντονη είναι η δυσφορία της ΝΔ με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα – Τον κατηγορούν για ύφος «ανακριτή».

Στην Πειραιώς έχουν επιλέξει – όπως λένε να κρατήσουν χαμηλούς τόνους γύρω από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, όμως εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορούν ότι χθες έστησε και σκηνοθέτησε τηλεοπτικό σόου στην Καλαμάτα εμφανιζόμενος ως… ειδικός εμπειρογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων.

«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν “εμπειρογνώμονας-ανακριτής” ναυτικών δυστυχημάτων και “έτοιμος να δώσει απαντήσεις” για θέματα που δεν γνωρίζει», επεσήμανε χθες σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρεται στο φραστικό επεισόδιο που ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, κατά την ενημέρωση του πρώτου για το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Μάλιστα, ο κ. Άκης Σκέρτσος αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέχεια της δήλωσής του: «Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες».

Στο τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταλήγει ως εξής: «Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Στα πυρά της ΝΔ βρέθηκε και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης τον οποίο κατηγορούν για άθλια προσπάθεια ενοχοποίησης της Ελλάδας. Γαλάζια στελέχη τονίζουν ειρωνικά ότι «ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος έχει επωφεληθεί οικονομικά από την παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα κείμενο που έγραφε ότι το ναυάγιο «πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες στη διάσωσή τους. Ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές λέμε: όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023».

Το tweet αυτό εικονογραφήθηκε με μια φωτογραφία ευρωβουλευτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, οι οποίοι κρατούσαν μικρές αφίσες με μηνύματα όπως «η Ευρώπη-φρούριο σκοτώνει» και «όχι στο όνομά μου». Λίγη ώρα αργότερα, αυτό το tweet κατέβηκε και αντικαταστάθηκε με άλλο στο οποίο η λέξη «Ελλάδα» είχε αφαιρεθεί.

Δήλωση-απάντηση στο συγκεκριμένο συμβάν έκανε, στη συνέχεια, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης «δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης στην αρχή της δήλωσής του αναφέρει: «Ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν για ακόμα μια φορά να συκοφαντήσουν διεθνώς τη χώρα μας».

Έπειτα, όπως εξηγεί: «Την ώρα που οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος δίνουν σκληρό αγώνα στη θάλασσα για να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, ο κ. Παπαδημούλης συνεχίζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, διασύρει διεθνώς την χώρα μας επιρρίπτοντας στο Λιμενικό “ευθύνες στη διάσωση”».

«Δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει πολιτικά το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου που συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για τα εγκληματικά δίκτυα των διακινητών που θέτουν σε κίνδυνο απελπισμένους ανθρώπους, αλλά στοχοποιεί τους διασώστες», προσθέτει.

Στο τέλος, καταλήγει, επισημαίνοντας: «Τα άθλια δίκτυα διακινητών πρέπει να βρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά».

Την ίδια ώρα στην Πειραιώς σημειώνουν ότι υπήρξε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πολύνεκρο ναυάγιο. Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετέβη κλιμάκιο του κόμματος, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, την υποψήφια Βουλευτή – πρώην υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, τον Συντονιστή Διαγραμματειακού Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, τους υποψήφιους Βουλευτές Μεσσηνίας και άλλα κομματικά στελέχη.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, εφόσον λάβει εντολή διακυβέρνησης της χώρας στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, θα θέσει κατά προτεραιότητα το μεταναστευτικό σε όλα τα φόρα που θα μετάσχει το επόμενο διάστημα, επιμένοντας στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεκτικής πολιτικής για το θέμα.

Μέχρι τις κάλπες, ωστόσο, η ΝΔ θα διατηρήσει ψηλά το θέμα της μειονότητας στη Θράκη και τους ανεύθυνους έως επικίνδυνους όπως τους χαρακτηρίζει η Πειραιώς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα, με φόντο τις καταγγελίες και τα στοιχεία για εμπλοκή του τουρκικού προξενείου στην εκλογή δύο υποψηφίων της Κουμουνδούρου σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Περιοδείες την άλλη εβδομάδα

Ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει την ερχόμενη εβδομάδα (αφού ολοκληρωθεί το εθνικό πένθος) και συγκεκριμένα στις 20 του μηνός στη Ροδόπη και το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα εκφωνήσει ομιλία στην Κομοτηνή, στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες : Τόσο προς την τοπική κοινωνία της ακριτικής Ελλάδας που έχει θορυβηθεί από τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου, όσο όμως και προς τη μουσουλμανική μειονότητα και φυσικά την Άγκυρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επαναλάβει με ένταση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου «ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο».

Παράλληλα θα στηλιτεύσει με έντονο τρόπο τις δηλώσεις Τσίπρα για «ΚΥΠατζίδικες πρακτικές», λέγοντας μάλιστα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι τυχαίο που υπάρχει κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Την Τετάρτη, 21 του μηνός, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκφωνήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, απ όπου θα ζητήσει ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση, μακράς πνοής.


Πηγή