Πιπιλή: Οι πολίτες θεωρούν πως η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δική τους νίκη

94

«Οι πολίτες θεωρούν πως η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, είναι δική τους νίκη», τονίζει η Φωτεινή Πιπιλή, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας, καταγράφοντας, την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι πολίτες να επαναβεβαιώσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης και να ανακηρύξουν την ΝΔ, αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εξηγεί ότι η βεβαιότητά της αυτή, πηγάζει από την καθημερινή της επαφή με χιλιάδες πολίτες, αλλά και από την πολύ μεγάλη εμπειρία της από προεκλογικές περιόδους και «τολμά να διαβεβαιώσει» πως είναι η πρώτη και μοναδική φορά που οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής δείχνουν τόσο αποφασισμένοι για την επανάληψη της ψήφου τους.

Καθώς η πολιτική ιστορία του τόπου, έχει να επιδείξει παραδείγματα ισχυρών πρωθυπουργών, των οποίων η διακυβέρνηση δεν απέβη ανεξέλεγκτη, η Φωτεινή Πιπιλή χαρακτηρίζει «παντελώς ανιστόρητη και βαθιά προσβλητική την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, να τρομάξει τους πολίτες, πως η ισχυρή αυτοδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη, αυταρχική και ανεξέλεγκτη». Επίσης χαρακτηρίζει «τρελό» αυτό που εσχάτως λέει ο κ. Τσίπρας για μια «γραφική Βουλή» αν μπουν πολλά κόμματα, καθώς ο ίδιος είναι εκείνος ψήφισε τον νόμο της απλής αναλογικής.

Θεωρεί «αποτυχημένη» την στρατηγική τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς, όπως λέει, έστησαν προεκλογικά ένα σκηνικό που δεν ανταποκρίνεται στην λογική πως οι ψηφοφόροι τελικά ψηφίζουν και πρέπει να ψηφίσουν, όχι για κυβέρνηση που με το έργο της «θα στρώσει» την Ελλάδα μπροστά, αλλά πως ψηφίζουν για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση.

Απέναντι στην «ρητορική» που αναπτύχθηκε εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ, η Φωτεινή Πιπιλή αντιπαραβάλλει «τα μετρήσιμα θετικά στοιχεία» που έχει να επιδείξει με κυριότερο ότι μπήκαν σε τάξη και σειρά τα οικονομικά της χώρας «κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε από τα παγκόσμια οικονομικά κέντρα» αλλά και τα αντανακλαστικά που επιδείχτηκαν στα λάθη και τις κρίσεις «κάτι που δίνει τη σιγουριά στον ψηφοφόρο ότι όλα θα πάνε καλύτερα γιατί οι βάσεις μπήκαν και οι προοπτικές για περαιτέρω βελτίωση της θέσης της χώρας μας σε όλους τους τομείς, θα είναι στόχος που σίγουρα θα επιτευχθεί».

Η Φωτεινή Πιπιλή, απαντά ακόμη για το πως καταφέρνει να εκλέγεται σε μια δύσκολή εκλογική περιφέρεια όπως είναι η Α΄ Αθηνών, αφενός με συνυποψήφιους της «ηχηρά ονόματα» υπουργών, αφετέρου έχοντας την «ιδιαιτερότητα» να μην διαθέτει μηχανισμό, ούτε καν πολιτικό γραφείο. «Από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την Πολιτική έβαλα τους δικούς μου κανόνες. Συνήθως οι πολιτικοί, επιλέγονται από τους ψηφοφόρους, εγώ τόλμησα να «δοκιμάσω» να επιλέγω εγώ τους ψηφοφόρους μου, δηλαδή τους πολίτες που θέλουν τον βουλευτή τους να ασχολείται με την Περιφέρειά του, να είναι καθημερινά στους δρόμους μαζί του, να δίνει αγώνες για τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας, να αγωνίζεται για το περιβάλλον – με δράσεις και όχι με ντουντούκες – για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να είναι ανοικτός σε κοινωνικές ομάδες, που ακόμη από κάποιους θεωρούνται «περιθώριο» και το κυριότερο, να μην έχουν οι ίδιοι, ως ψηφοφόροι, ανάγκες για πάσης φύσεως ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, αλλά να περιμένουν από τον Βουλευτή τους για το σύνολο και όχι για το ατομικό αίτημα.

Όπως αποδεικνύεται υπάρχει και αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων και, κάπως έτσι, επιβιώνω», εξηγεί. Θέτει τέλος, τους στόχους και την ατζέντα της επόμενης τετραετίας, εφόσον εκλεγεί και σε αυτή τη Βουλή επικεντρωμένη, πάντα στην βελτίωση της καθημερινότητας και μεταξύ άλλων στην κοινωνική ισότητα, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ρύθμιση της αγοράς κατοικίας αλλά και την προστασία των ζώων.

ΕΡ: Η ΝΔ κατήγαγε μια μεγάλη εκλογική νίκη κατά την αναμέτρηση της 21ης Μαίου. Τώρα καλείται να δώσει τον επόμενο μεγάλο αγώνα «επικαιροποίησης» αυτού του αποτελέσματος. Σας ανησυχεί ωστόσο μήπως η σιγουριά της νίκης αυτής, δημιουργήσει εφησυχασμό στο εκλογικό σώμα ή επικρατήσει η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για ένα αποτέλεσμα το οποίο οδηγεί σε αλαζονεία και σε μια παντοδύναμη κυβέρνηση;

ΑΠ: Με τη πολύ μεγάλη εμπειρία από προεκλογικές περιόδους, τολμώ να σας διαβεβαιώσω πως είναι η πρώτη και μοναδική φορά που οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής δείχνουν τόσο αποφασισμένοι για την για την επανάληψη της ψήφου τους, θεωρώντας – και αυτό μου κάνει εντύπωση – πως η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, είναι δική τους νίκη ! Από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου έως σήμερα επισκέπτομαι ακριβώς τους ίδιους χώρους και συναντώ με κάθε τρόπο τα ίδια πρόσωπα – εννοείται ότι μιλάμε για κάποιες χιλιάδες πρόσωπα – με τα οποία ήρθα σε επαφή το δίμηνο πριν τις εκλογές. Η απόφασή τους λοιπόν είναι σταθερή.

Είναι λίγο άκομψο, αλλά τολμώ να το πω δημοσίως, η εν γένει, προεκλογική στάση του ηττημένου κατά κράτος ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πια αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού. Από την αρχή είναι παντελώς ανιστόρητη και βαθιά προσβλητική η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να «τρομάξει» τους πολίτες, πως η ισχυρή αυτοδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη, αυταρχική και ανεξέλεγκτη. Λες και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου) απέβησαν ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι επειδή είχαν πολύ μεγάλα ποσοστά. Μόλις χθες είπε «το τρελό», ο εμμονικός στην προσπάθεια να επιβάλλει την αναγκαιότητα για την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό της απλής και άδολης αναλογικής, χαρακτηρίζοντας ως γραφική και επικίνδυνη την προοπτική να μπούνε πολλά κόμματα στην Βουλή. Έλεος !

ΕΡ: Η ΝΔ επιδιώκει και ζητά ισχυρή αυτοδυναμία. Πόσο εύκολα όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτό ενόψει της εν δυνάμει εισόδου στη Βουλή δύο ακόμη κομμάτων;

ΑΠ: Η ισχυρή αυτοδυναμία δεν κινδυνεύει με την είσοδο και άλλων κομμάτων διότι στις δημοκρατίες όλοι οι καλοί χωράνε, με την έννοια ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση και ισχυρή δεν σημαίνει άλωση όλων των εδρών αλλά εξασφάλιση αυτοδυναμίας που θα επιτρέψει στην επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει με ασφάλεια στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και όπου ατομικές «γκρίνιες και δυσφορίες» δεν χωρούν.

ΕΡ: Η άτυπη αναμέτρηση που έλαβε χώρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εκτιμάτε ότι μπορεί να θολώσει το διακύβευμα των εκλογών, όπως το θέτει η ΝΔ, που είναι η ανάδειξη κυβέρνησης κι όχι αντιπολίτευσης;

ΑΠ: Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έπεσαν μέσα στην παγίδα που έστησαν οι ίδιοι, δηλαδή χωρίς στην ουσία σαφές και μετρημένο οικονομικά πρόγραμμα και οι δυο, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να εκπέμψουν ένα κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους πολίτες, μέσω των αρχηγών τους, κυρίως, και των δηλώσεών τους, με ένα πεσιμιστικό, θυμωμένο, φωνακλάδικο και γκρινιάρικο τρόπο έστησαν ένα σκηνικό που δεν ανταποκρίνεται στην λογική πως οι ψηφοφόροι τελικά ψηφίζουν και πρέπει να ψηφίσουν, όχι για κυβέρνηση που με το έργο της « θα στρώσει» την Ελλάδα μπροστά, αλλά πως ψηφίζουν για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση. Με τα, έως σήμερα, δεδομένα αυτή η πολιτική και του κ. Τσίπρα και του κ. Ανδρουλάκη, έχει αποδειχθεί, περιτράνως , ως αποτυχημένη διότι βασική αρχή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι η επιλογή του καλύτερου, του πιο έμπειρου και του πιο σταθερού στις απόψεις του πολιτικού ηγέτη.

ΕΡ: Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, τί προτάσσετε και καλείτε τους πολίτες να σκεφτούν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και τελικώς να αποφασίσουν;

ΑΠ: Μόλις σας απάντησα αλλά να το συνεχίσω. Η τετραετία Μητσοτάκη – ΝΔ, έχει αποδεδειγμένα και μετρήσιμα θετικά στοιχεία. Να ξεκινήσουμε από το βασικότερο, σε μία χώρα που υπέφερε για τουλάχιστον 12 χρόνια, τα οικονομικά όχι μόνο μπήκαν σε τάξη και σειρά – και αυτό αναγνωρίστηκε από τους ίδιους τους «ιθαγενείς», αλλά και από τα παγκόσμια οικονομικά κέντρα. Τα όποια λάθη – που έγιναν, οι όποιες καθυστερήσεις, αναγνωρίστηκαν κυρίως από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η συγγνώμη, όπου έπρεπε να ζητηθεί, ζητήθηκε, ακόμα και καρατομήσεις προσώπων που έσφαλαν τολμήθηκαν. Αυτό το πλαίσιο δίνει τη σιγουριά στον ψηφοφόρο ότι όλα θα πάνε καλύτερα γιατί οι βάσεις μπήκαν και οι προοπτικές για περαιτέρω βελτίωση της θέσης της χώρας μας σε όλους τους τομείς, θα είναι στόχος που σίγουρα θα επιτευχθεί.

ΕΡ: Στην προεκλογική ατζέντα μπήκε το θέμα της φορολογικής πολιτικής μέσω των δηλώσεων στελεχών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Πως τις κρίνετε και τί απαντάτε όταν ακούτε να κατηγορούν την ΝΔ ότι αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, ανέχεται ή ακόμη και πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια εναντίον των φτωχότερων στρωμάτων και εγκαθίδρυσε ένα καθεστώς εύνοιας των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας;

ΑΠ: Για να μην χάνουμε χώρο στην συνέντευξη να σας πω επιγραμματικά ότι όλες αυτές οι ανοησίες και τα κατάφωρα ψεύδη, έπεσαν στο κενό με τον πιο τρανταχτό τρόπο, της ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ σε περιοχές όπως οι παραδοσιακά αριστερές (Β´ Πειραιά, Αιγάλεω, Περιστέρι, Κρήτη κα.). Αν δεν κάνω λάθος, ούτε οι Βαρδινογιάννηδες, ούτε οι Λάτσηδες κατοικούν και εργάζονται σε αυτές.

ΕΡ: Ζώντας τις τελευταίες ημέρες την τραγωδία του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, τί εκτιμάτε ότι πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα;

ΑΠ: Είναι τόσο σύνθετο το πρόβλημα αυτό, που δεν κρίνω ότι σε μια συνέντευξη μπορώ να βγάλω λόγο επ αυτού. Το σίγουρο είναι ότι πλέον, αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα και όχι ένα ευκαιριακό πρόβλημα. Η πραγματικότητα αυτή γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, διότι οι χώρες που είναι η πηγή των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων, οι χώρες πέριξ της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, είναι χώρες πολύ προβληματικές στο καθεστώς τους και ως εκ τούτου, χωρίς παράθυρο συνεννόησης και ελέγχου.

ΕΡ: Κυρία Πιπιλή, πολλοί αναρωτιούνται πως τα καταφέρνετε και εκλέγεστε πάντα, με σταθερό «κοινό» και σε άλλες περιπτώσεις περισσότερες χιλιάδες σταυρούς, ενώ είναι γνωστό ότι είσαστε, ίσως, η μόνη βουλευτής, γενικώς, χωρίς πολιτικό γραφείο, χωρίς μετακλητούς υπαλλήλους, χωρίς μηχανισμό, ούτε καν επαφές με οργανωμένες ομάδες όπως συνδικαλιστές κ.α. Μάλιστα σε αυτές τις εκλογές, είναι αξιοσημείωτο ότι ήσασταν «ολομόναχη», ενώ όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοί σας, ήταν ή εν ενεργεία υπουργοί, ή διατελέσαντες υπουργοί.

ΑΠ: Aπό την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με την Πολιτική έβαλα τους δικούς μου κανόνες. Συνήθως οι πολιτικοί, επιλέγονται από τους ψηφοφόρους, εγώ τόλμησα να «δοκιμάσω» να επιλέγω εγώ τους ψηφοφόρους μου, δηλαδή τους πολίτες που θέλουν τον βουλευτή τους να ασχολείται με την Περιφέρειά του, να είναι καθημερινά στους δρόμους μαζί του, να δίνει αγώνες για τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας, να αγωνίζεται για το περιβάλλον – με δράσεις και όχι με ντουντούκες – για τα Δικαιώματα του του Ανθρώπου να είναι ανοικτός σε κοινωνικές ομάδες, που ακόμη από κάποιους θεωρούνται «περιθώριο» και το κυριότερο, να μην έχουν οι ίδιοι, ως ψηφοφόροι, ανάγκες για πάσης φύσεως ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, αλλά να περιμένουν από τον Βουλευτή τους για το σύνολο και όχι για το ατομικό αίτημα. Όπως αποδεικνύεται υπάρχει και αυτή η κατηγορία ψηφοφόρων και, κάπως έτσι, επιβιώνω. Έχω αποδείξεις για αυτά που λέω: κατάφερα στην τετραετία 2019 – 2023 να κατακτήσω το ρεκόρ, ως πρώτη από όλους τους Βουλευτές της ΝΔ, στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της Κυβέρνησης. Με 30 Επίκαιρες Ερωτήσεις – 6 Ερωτήσεις – 7 παρεμβάσεις, πετυχαίνοντας στις 18 από αυτές, Νομοθετικές Ρυθμίσεις προς όφελος κυρίως των κατοίκων στον δήμο Αθηναίων και υπέρ του περιβάλλοντος και του Πολιτισμού.

ΕΡ: Ποιο θα είναι το έργο σας αν εκλεγείτε βουλευτής και στην επόμενη τετραετία;

ΑΠ: Προεκλογικά έχω δηλώσει ότι αν επανεκλεγώ θα συνεχίσω να είμαι η μεγάλη πολέμια της κατάληψης πεζοδρομίων, θα συνεχίσω να είμαι η φωνή των ΑμεΑ για την ασφαλή τους μετακίνηση, θα συνεχίσω τον αγώνα μου τόσο κατά της Ηχορρύπανσης όσο και για την τήρηση του Κ.Ο.Κ. Θέτοντας ως στόχο τον αγώνα μου για την Κοινωνική Ισότητα, θα προσπαθήσω παράλληλα να προστατεύσω την Πολιτισμική μας Κληρονομιά – από τους λογής βάνδαλους – μαχόμενη για την διάσωση των ΝεοΚλασσικών κτηρίων στην Αθήνα μας. Ούσα γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας, οραματίζομαι στον νέο μου αγώνα, την αναβάθμιση των εμβληματικών, παλαιών, αστικών περιοχών της Αθήνας, με ολοκληρωμένες προτάσεις, διεκδικώντας από την νέα κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, κίνητρα και χρηματοδότηση. Εν κατακλείδι, στόχος μου τίθεται η ρύθμιση στην αγορά κατοικίας καθώς και ο έλεγχος της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) ενώ προτεραιότητα πάντα έχουν και οι «τετράποδοι φίλοι μας».


Πηγή