«Σφίγγα» το Μαξίμου για Ζελένσκι – Τι είπε ο Μαρινάκης

41

Την ώρα που οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έλευση του Ουκρανού προέδρου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει, αλλά δεν διαψεύδει το παραμικρό

Σε λόγους ασφαλείας αποδίδεται η σιγήν ιχθύος από το Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέτρα ασφαλείας όταν εξέρχεται ο Ουκρανός πρόεδρος από τη χώρα του είναι δρακόντεια και η άφιξή του αναμένεται να γίνει γνωστή όταν το αεροπλάνο που τον μεταφέρει προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος.

Για την πιθανή επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα ερωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας όμως: «Δεν έχω να αναφέρω κάτι σε αυτό που με ρωτάτε».

Η επίσκεψη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ούτε από την ελληνική ούτε από την ουκρανική πλευρά, ενώ κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες που διακινούνται ήδη από το βράδυ της Παρασκευής κυρίως από ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Λόγω των υψηλών μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν σε κάθε μετακίνηση του Ουκρανού προέδρου, θεωρείται δεδομένο ότι μία τέτοια επίσκεψη δεν μπορεί να προαναγγελθεί και τηρείται επισήμως σιγή ασυρμάτου.

Οι συναντήσεις Ζελένσκι στην Αθήνα

Ο κ. Ζελένσκι, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει στο δείπνο που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την πρόεδρο της Κομισιόν.

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι

Στις 12 Αυγούστου με ανάρτησή του ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την προσχώρηση της Ελλάδας στο κοινό ανακοινωθέν των G7 για την Ουκρανία, δηλώνοντας «ευγνώμων στην Ελλάδα για την προσχώρηση στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνο-ουκρανική συνεργασία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί στην ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας.


Πηγή