Σε αναμμένα κάρβουνα ο Κασσελάκης για την επικείμενη παρέμβαση Τσίπρα

13

Το ερώτημα που πλανάται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές και ποιες οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. 

Μπροστά στη δυστοπική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έδειξε και η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, οι προβολείς του ενδιαφέροντος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του χώρου της Κεντροαριστεράς, στρέφονται στον Αλέξη Τσίπρα και στην παρέμβαση που ετοιμάζεται να κάνει το Σάββατο στο συνέδριο που διοργανώνει η Καθημερινή με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και φυσικού ηγέτη της αριστεράς αναμένεται με ενδιαφέρον και εκτιμάται πως θα προκαλέσει αλλαγές στο βαρυτικό πεδίο στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με τη νέα του παρέμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του κόμματός του στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Χαρακτηριστική ώς προς το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν πρόσφατη δήλωση του εξαδέλφου του και διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε ένα comeback στον ΣΥΡΙΖΑ ή στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. «Προσωπικά δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω ότι το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη δημοκρατική παράταξη, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας.


Πηγή