Κασσελάκης: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις

33

Στα χνάρια του πολιτικού του «καθοδηγητή», Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως βαδίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, εφευρίσκοντας εχθρούς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα «συμφέροντα» που δεν κατονομάζει, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να καλύψει τον φτωχό πολιτικό και προγραμματικό λόγο του.

Ανοίγοντας την ομιλία του στο διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο εξ Αμερικής ορμώμενος υποψήφιος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάστηκε λίγο, πολύ ως «ταξικός αποστάτης». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ορισμένα «συμφέροντα» που τον πολεμούν, επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν είναι μαζί τους, αλλά απέναντι τους.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική Αριστερά και μάλιστα στην επαναστατική της μορφή, είχε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις ανέσεις που τους προσέφερε η ταξική τους θέση, για να ριχτούν ολόψυχα στον αγώνα για τα ιδανικά τους. Ο Κώστας Λουλές και ο σπουδαίος γιατρός Πέτρος Κόκκαλης, είναι μόνο κάποιοι από αυτούς. Και το πλήρωσαν με φυλακή, εξορίες και γνωρίζοντας την πολιτική προσφυγιά.

Στην περίπτωση, όμως, του Στέφανου Κασσελάκη, δεν έχουμε κάτι που θα μπορούσε να προσομοιώσει, καν σε κάτι αντίστοιχο. Ούτε κανείς του ζήτησε να παρατήσει την οικονομική άνεση που απέκτησε, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που επιθυμεί να ανατρέψει το κοινωνικό καθεστώς και να αλλάξει τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της χώρας.

Τότε γιατί επέλεξε να κάνει αυτή την αναφορά; Η προφανής απάντηση είναι ότι επέλεξε να βαδίσει πάνω στα «χνάρια» του Παύλου Πολάκη, που έχει αναγάγει σε νούμερο ένα εχθρό του τα Μέσα Ενημέρωσης, για να γίνει αρεστός στη βάση του κόμματος, λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Η αλήθεια είναι πως ο κρητικός βουλευτής, στοχοποιήθηκε από μερίδα των μίντια την εποχή που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ωστόσο, με τη μετ’ έπειτα συμπεριφορά του, απέδειξε ότι αυτές οι -αναίτιες και άδικες πολλές φορές- επιθέσεις που δέχθηκε, τον βοήθησαν να «χτίσει» μια περσόνα, την οποία χρησιμοποιεί έκτοτε σε ολόκληρη την πορεία του.

Αυτό φαίνεται ότι επιλέγει να κάνει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Με δεδομένο ότι δεν έχει προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε πολιτικό επίπεδο στον προεκλογικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να εμφανιστεί ως «θύμα» επιθέσεων από μερίδα του Τύπου.

Υπήρξαν κακόβουλες επιθέσεις εναντίον του; Φυσικά. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, του αφιέρωσαν τόσο χρόνο και χώρο, όσο δεν έχουν αφιερώσει εδώ και δύο μήνες σε όλους τους άλλους υποψήφιους αρχηγούς, συνολικά. Χρόνο και χώρο που δεν του αντιστοιχούσαν.

Παράλληλα, όμως, ήταν δεδομένο ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι θα ξεκινήσουν να ψάχνουν για να βρουν το αν ισχύουν τα όσα ο ίδιος αναφέρει για τον εαυτό του. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ως «αυτοδημιούργητος» επιχειρηματίας. Ο ίδιος μίλησε «για το παραδικαστικό κύκλωμα» που πήρε την περιουσία των δικών του.

Αν εκείνος δεν επέλεγε να τα θέσει στο προεκλογικό τραπέζι, κανέναν δεν θα απασχολούσε η πιθανή στήριξη που μπορεί να έλαβε για να εισέλθει στον χώρο των επιχειρήσεων ή για το τι δουλειά έκανε ο πατέρας τους. Επειδή, όμως, εμφανίστηκε ως «κομήτης» στα δημόσια πράγματα, επιχειρώντας να γίνει αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -δηλαδή μια θέση θεσμική- έπρεπε να ελεγχθεί το αν ισχύουν τα όσα ο υποστηρίζει.

«Εδώ είμαι. Χτυπήστε! Όρθιος. Ανθεκτικός. Ξέρω ότι όποιος πάει να χαλάσει την πιάτσα καταδικάζεται ερήμην», ανέφερε σε ένα από τα πολλά βίντεο που έχει ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αντανακλαστικά, η μνήμη ανέσυρα το «όλοι σας και μόνος μου. Σας έχω», που είχε πει ο Πολάκης, προ μερικών ετών.

Φαίνεται, λοιπόν, πως όταν άρχισε να υποχωρεί η «σκόνη» που σήκωσε η υποψηφιότητα του, ο Κασσελάκης θέλησε να παίξει το χαρτί της «διαπλοκής», που πολλές φορές έχει «τραβήξει» ο Παύλος Πολάκης, για να μείνει στη επικαιρότητα.


Πηγή