Η Αχτσιόγλου επιλέγει ως αντίπαλο τον Μητσοτάκη

38

Με την ολοκλήρωση του διαρκούς Συνεδρίου, η Έφη Αχτσιόγλου συνέχισε τις περιοδείες της 

Την αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει η Έφη Αχτσιόγλου, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με αρκετούς στην Κουμουνδούρου να υποστηρίζουν ότι βλέπουν ήδη σκηνές από το κοντινό μέλλον, σε μια σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την ολοκλήρωση του διαρκούς Συνεδρίου, η Έφη Αχτσιόγλου συνέχισε τις περιοδείες της. Σταθμός της για αυτές τις ημέρες, είναι η Κρήτη, που παρότι «πλήγωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο «προπύργιο» της Δημοκρατικής Παράταξης σε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, ως πρώτο σταθμό στην περιοδεία της επέλεξε τα Χανιά, την έδρα του Στέφανου Κασσελάκη και κυρίως του «καθοδηγητή» του και ορκισμένου εχθρού της νεαρής πρώην υπουργού, Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, την Αχτσιόγλου προλόγισε ο Γιώργος Σταθάκης, που παρότι στηρίζει ανοιχτά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προλόγισε με θέρμη τη συντρόφισσα του.

Όπως ήταν λογικό, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησαν να εκμαιεύσουν από την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια δήλωση για την υποψηφιότητα του Κασσελάκη. Εκείνη, όμως, για ακόμα μια φορά αρνήθηκε να σχολιάσει κάποιον εκ των άλλων συνυποψηφίων την, επιλέγοντας να μιλήσει για τις προτεραιότητες που έχει για την επανεκκίνηση του κόμματος, έτσι ώστε σύντομα να βρεθεί ξανά σε κυβερνητική τροχιά.

«Καταθέτω το πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπός μου είναι να έχουμε έναν δυνατό, ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ για να δοθεί προοπτική στην ελληνική κοινωνία που είναι εγκλωβισμένη σε μια σκληρή καθημερινότητα που είδαμε όλοι αυτό το καλοκαίρι. Πυρκαγιές, βία, κρίση ακρίβειας, πολύ κακές εργασιακές συνθήκες. Χρειάζεται βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο για μια άλλη διαδρομή και αυτό μπορεί να το δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον βέβαια ανασυνταχθεί».

Έχοντας τον αέρα του ξεκάθαρου φαβορί, καθώς στηρίζεται από τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου -ανεξάρτητα από τις τάσεις που ανήκαν στο πρόσφατο παρελθόν- αλλά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να νικήσει ακόμα και από τον πρώτο γύρο, η Αχτσιόγλου συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού.

Είναι προφανές ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει ως αντίπαλο της και όχι τους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως βασικό της στόχο έθεσε το να σπάσει ο φόβος που θεωρεί ότι έχει επιβληθεί στην κοινωνία από το Μέγαρο Μαξίμου.


Πηγή