Γιώργος Ιωακειμίδης: «Η Περιφέρεια για τους πολίτες, όχι για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα»

42

Παρά τον κρίσιμο ρόλο της Περιφέρειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής, ο θεσμός δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του με συνέπεια «οι πολίτες να τον νιώθουν ξένο, μη γνωρίζοντας ούτε καν τις αρμοδιότητές του», επεσήμανε ο Γιώργος Ιωακειμίδης

«Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι διεκδικητική και αρεστή στους πολίτες, όχι στα κόμματα και τις κυβερνήσεις με τις οποίες ήταν μέχρι σήμερα ευθυγραμμισμένες οι διοικήσεις της», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Όπως επεσήμανε, παρά τον κρίσιμο ρόλο της Περιφέρειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής, ο θεσμός δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του με συνέπεια «οι πολίτες να τον νιώθουν ξένο, μη γνωρίζοντας ούτε καν τις αρμοδιότητές του».

Ο επικεφαλής του «Αττικού Κύκλου Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» υπενθύμισε ότι εκλέγεται δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας επί 29 χρόνια με ποσοστό 65%, αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης ενώ «τον ίδιο υπερκομματικό χαρακτήρα έχει και η περιφερειακή παράταξή του».

Σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών, ο Γιώργος Ιωακειμίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι η Φυλή έχει μόλις 1,5 χρόνο ζωής, και πως «η διοίκηση Πατούλη δεν έχει πράξει τίποτα για την προετοιμασία της επόμενης μέρας καθώς σήμερα έπρεπε να ανακυκλώνουμε 900.000 τόνους σκουπιδιών και ανακυκλώνουμε μόλις 150.000».

Για το δεύτερο μείζον πρόβλημα της Αττικής, το κυκλοφοριακό, ο Γ. Ιωακειμίδης υπογράμμισε ότι απαιτείται η δημιουργία Ενιαίου Μητροπολιτικού Φορέα για το οδικό δίκτυο και την κυκλοφορία, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνοντας πως «η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων, Περιφέρειας, κεντρικής κυβέρνησης και ΟΟΣΑ δημιουργεί σύγχυση και οδηγεί σε ατελέσφορες αποσπασματικές προσεγγίσεις».

Ειδικά για τον Κηφισό που «έχει εξελιχθεί σε βραχνά για τους κατοίκους της Αττικής», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός συνδυασμού άμεσων παρεμβάσεων και μακροχρόνιων αλλαγών για να βελτιωθεί η κατάσταση επισημαίνοντας ότι «η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει κάνει ούτε καν μια μελέτη για τον Κηφισό».


Πηγή