ΣΥΡΙΖΑ: Μια υπογραφή με σαφές μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη

31

Όπως σημειώνουν πρόσωπα από τον στενό περίγυρο του Αλέξη Τσίπρα η υπογραφή Καλογήρου ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς εκείνους που παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως υποστηριχτή του συγκεκριμένου υποψήφιου

Ως μήνυμα προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, εκλαμβάνεται από πολλούς στην Κουμουνδούρου η υπογραφή του Μιχάλη Καλογήρου στο κείμενο στήριξης που υπέγραψαν 99 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Γιάννη Δραγασάκη, μετά την άθλια στοχοποίησή του από συνεργάτη του νεαρού επιχειρηματία.

Στα κομματικά στέκια, αλλά και στο διαδίκτυο, διακινείται εδώ και εβδομάδες μια εντελώς αβάσιμη φήμη, που εμφανίζει δήθεν τον Αλέξη Τσίπρα να στηρίζει στην «κούρσα» της διαδοχής του τον Στέφανο Κασσελάκη. «Φρένο» σε αυτή την παντελώς ανυπόστατη φήμη δεν μπήκε ούτε όταν το περιβάλλον του προχώρησε σε οργισμένη διαρροή, πριν από μερικές ημέρες.

Για να το καταστήσουμε απολύτως σαφές. Ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί πλήρη ουδετερότητα. Δεν στήριξε, δεν στηρίζει και δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος. Μετά την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το πρόσωπο που θα επιλέξει η βάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, τις προηγούμενες εβδομάδες, οι διαδικτυακοί οπαδοί του Κασσελάκη, προσπαθούσαν να εμφανίσουν ως γεγονός αυτή την παραφιλολογία που ξεκίνησε από κάποια γνωστά «τρολ» στα κοινωνικά δίκτυα. Φαίνεται, όμως, ότι μια απλή υπογραφή είναι ικανή να τους χαλάσει εντελώς τη σούπα.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στην επιλογή του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, η οποία μπήκε φαρδιά-πλατιά κάτω από το κείμενο καταδίκης του ρατσιστικού -όπως το χαρακτήρισαν οι συντάκτες του- σχολίου του στιχουργού και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Μωραΐτη, σε βάρος του Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως σημειώνουν πρόσωπα από τον στενό περίγυρο του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία και διατηρούν αυστηρή ουδετερότητα στην «κούρσα» της διαδοχής, η υπογραφή Καλογήρου ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς εκείνους που παρουσιάζουν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως υποστηρικτή του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Όλοι χτυπούν τον Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή, η τραγωδία που εκτυλίχθηκε (και συνεχίζει να εκτυλίσσεται) στον θεσσαλικό κάμπο, έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα εσωκομματικά θέματα. Όπως είναι απολύτως λογικό, η Κουμουνδούρου έχει στρέψει όλη της την προσοχή στην ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και στην αναζήτηση των ευθυνών για την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Τόσο η προσωρινή ηγεσία, όσο και οι πέντε υποψήφιοι για την ηγεσία, έδωσαν το παρών στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές και άσκησαν σκληρή κριτική σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο για την ελλιπή προετοιμασία -παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών- όσο και για την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιδράσει στις πρώτες ώρες.


Πηγή